24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Turizme destek 2017’de de sürecek

Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (ASCAME) tarafından iki yılda bir düzenlenen ve bu yıl Mersin’in ev sahipliğinde Divan Otel’de gerçekleştirilen 7. Akdeniz Turizm Forumu (MEDITOUR 2016) başladı.

BİROL KELEŞ30 Eylül 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Turizme destek 2017’de de sürecek

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın katıldığı zirvede Akdeniz havzasının geleceği tartışılıyor. Bugün de devam edecek zirvede konuşan Bakan Avcı, çok zor bir dönemi büyük fedakarlıklarla atlatmaya çalışan turizm sektörüne destek vermenin devletlerin ortak politikası olması gerektiğini vurguladı. 

TERÖR ORTAK TAVIR 

Avcı “Nitekim Türkiye’de son dönemde özellikle tur operatörlerine yönelik teşviklerle bu konuda ciddi katkılar sağlamaktadır. Önümüzdeki yıl da 2017’de inşallah yine artarak devam edecektir bu desteklerimiz” dedi. Avcı, terör tehdidi altındaki Akdeniz ülkelerini ortak politika oluşturmaya çağırarak, “Özellikle son dönemlerde dünyanın her yerinde yoğun terör saldırılarına şahit oluyoruz. Bundan bölgemiz de nasibini alıyor. Ne var ki bölgemizde cereyan eden terör olayları maksatlı oluşumlar tarafından özellikle bir karşı propaganda aracı olarak kullanılıyor. Bu nedenle turizmin önünü açacak her türlü faaliyet, proje ve programın başarıya ulaşması için teröre karşı ortak tavır almak, ortak hareket etmek bütün ülkelerimiz için kaçınılmaz bir görev, bir ödevdir” dedi. Avcı “İnşallah önümüzdeki dönemde 8 turizm bölgesi ile ilgili özellikle yabancı yatırımcılara yönelik girişimlerimiz var. Başlamış olan tahsis girişiminin, Arap sermayesi ile takviye edilmesi halinde Mersin’in çok önemli bi destinasyon olacağına inanıyorum” dedi.