20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Turizme katkı için ortak dizi projesi

Kültür Bakanı Nabi Avcı, Türkiye’nin tanıtımı için Rusya, Hindistan ve Arap ülkeleriyle ortak dizi çekilmesi için çalıştıklarını söyledi. Avcı “Marmaris ve Bodrum’da 135 dizi sektör temsilcisini ağırlayacağız” dedi.

23 Mayıs 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Turizme katkı için ortak dizi projesi

Türk dizileri, Türkiye’nin yurt dışındaki tanıtımında büyük rol üstlenecek. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Türk dizilerinin turizme inanılmaz derecede katkı sağladığını belirterek, Rusya, Hindistan ve Arap ülkeleriyle ortak dizi çekilmesi için gereken zemini oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Antalya’nın turizm beldelerinden Belek’te Uluslararası Medya Forumuna Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve 50 ülkeden 145 gazetecinin katılımıyla başlandı. Forumda konuşan Nabi Avcı, Marmaris ve Bodrum’da 135 dizi sektör temsilcilerini ağırlayacaklarını belirtti. 

POTANSİYELİMİZ YÜKSEK

Bakan Avcı, Hint dizilerinin Türkiye’de çok izlendiğini, aynı şekilde Türk dizilerinin de Hindistan’da izlendiğine dikkat çekerek, Hindistan ve Rusya ile ortak dizi yapılmasının gündemde olduğunu kaydetti.

Forumda konuşan Bakan Avcı, Türk turizminin güneş, kum ve deniz gibi kıyı turizminden farklı kulvarlara da harekete geçtiğini belirtti. Avcı “Türkiye’nin potansiyeli bunun çok üzerinde. Bu halde bile 6’ncı  büyük destinasyonuz” dedi.

2019, RUSYA KÜLTÜR YILI

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, 2019 yılını Türkiye ile Rusya arasında ortak kültür yılı ilan ettiklerini açıkladı. Bu ortaklık kapsamında Rus bir senaristin bir Türk yazarın eserini sinemaya aktaracağını, Türkiye’den ise duayen senarist Safa Önal’ın Çehov’un bir hikayesini senaryolaştıracağını anlattı.   

ARAPLAR YARIŞMAYA GELİYORLAR

Ruslar'la uçak krizinin baş göstermesiyle çarkın her zaman böyle dönmeyeceği görülünce can havliyle alternatif pazarlar üzerinde kafa yormaya başlandığını dile getiren Avcı “Araplarla turizm iyi gidiyor. Arap gençlerini ilgi gösterdiği elektronik sporlar yarışları var. Arap ülkeleri bu yarışları Türkiye’de yapmak istiyor. Bursa, Trabzon ve İstanbul illerinden birinde bu yarışmayı yapmayı planlıyoruz. Araplar kayak turizmine de ilgi duyuyor. Türkiye’nin çok ciddi kayak potansiyeli var” diye konuştu.