23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Türk Lirası seferberliği artarak büyüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla dövizini bozdurup altın ve TL’ye dönüştürme kampanyasına destek büyüyor. Esnaf dövizini bozdurana bedava etli ekmek ve hamsi verirken, döviz büroları da dolar ve Euro bozduranlarla doldu.

5 Aralık 2016 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Türk Lirası seferberliği artarak büyüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Yastık altındaki dövizinizi bozdurun altına ve TL’ye dönüştürün’ çağrısına esnafın ve vatandaşın verdiği destek hızla büyüyor. ABD seçimlerini Trump’un kazanmasıyla izleyeceği politikanın belirsiz olması yine Türkiye’de bazı kesimlerin ekonomiye yönelik yürüttüğü ‘ekonomik sabotaj’ nedeniyle yükselişe geçen döviz kurlarına ilişkin iş dünyası varlıklarını TL’ye dönüştürürken esnaf ve vatandaş da kampanyaya verdiği desteği arttırdı. Türkiye’nin dört bir yanından esnaf ve vatandaşlar dövizini bozdur kampanyasına katıldı. Dolar ve Euro bozdurup makbuzunu getirenlere bedava etli ekmek veren de var, bir gün boyunca çay servisi yapan da. Kampanyaya katılanların ortak söylemiyse “Dövizi bozdur ülkene sahip çık” oldu.

BU BİZİM GÖREVİMİZ

Kocaeli’de tasavvuf müziği alanında faaliyet gösteren ‘Anka’ ilahi grubu, 5 bin dolar bozdurarak makbuzunu getiren çiftlerin düğününde ücretsiz sahne alacak. Bingöl’ün Genç ilçesindeki bazı esnaflar, döviz bozduranlara bedava kahvaltı, bazıları ise bir hafta boyunca ekmek veriyor. Bursa’da kahvehane işleten Ahmet Karakoç, dolar bozdurup makbuzuyla gelene çayı tüm gün ücretsiz verecek. Karakoç “Bu bizim görevimiz” dedi. Bilecik’te de lokantacı Yüksel Yıldırım, 500 Dolar veya Euro bozdurup, fişiyle gelenlere ücretsiz yemek veriyor. Ordu’da Halil Öziş de bin doları TL’ye çevirenlere  bir ay süreyle ücretsiz fitness salonununu açıyor.      

Gaziantep: Lokanta işletmecisi Mustafa Çolak “Doların yükselmesinden dolayı çok sıkıntımız var. 200 dolarını bozup makbuzunu bize getirene istediği yemeyi bedava veriyoruz” dedi.

DÖVİZ SATIŞI % 25 ARTTTI

Ankara’nın Akyurt  İlçesi’nde balıkçı esnafı Doğan Arıkan, 100 Dolar ve üzeri döviz bozdurup, makbuzunu gösteren vatandaşlara 1 kilo hamsiyi bedava  verirken, Konya’da  etli ekmek fırını sahibi Hikmet Çetiner de, 500 dolar bozdurana etli ekmek ikram ediyor. Çetiner, “Biz de esnaf olarak üzerimize ne düşüyorsa onu yapıyoruz” dedi. Denizli’de ise   Döviz bozdurmaya gelen 76 yaşındaki Erhayat Çölbe, “Bin 300 dolarım vardı onu bozdurdum. Çevremde doları olan arkadaşlara tavsiye ediyorum. Onlar da bozuyor” dedi. Çöviz bürosu sahibi Ali Yılmaztürk, satışlarda yüzde 25 oranında artış gerçekleştiğini söyledi. Sakarya Sapanca’da çay ocağı sahibi Selçuk Nalbantoğlu, iş yerine ‘500 dolar bozdurana ve faturasını getirene 1 gün boyunca çay bedava’  yazısı astı.  Esnaf Amasya, Tokat, Aydın, Trabzon, Edirne, Afyonkarasihar, Trabzon ve Karaman’da da esnaf döviz bozdurma kampanyasına bedava ürünle  destek veriyor.