20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Turkcell 100 milyar Dolar’lık oyun pazarına girdi

Dünyada 100 milyar dolar büyüklüğe ulaşan oyun pazarına Gamecell ile giren Turkcell’in Genel Müdür Yardımcısı Bütün “İlk ay % 25 indirim yapacağız. Oyunlar taksitle alınabilecek” dedi.

28 Eylül 2016 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Turkcell 100 milyar Dolar’lık oyun pazarına girdi

Dünyada 2.1 milyar oyuncu ile 100 milyar dolar büyüklüğe ulaşan oyun pazarı Türkiye’de 30 milyon oyuncu ile 775 milyon doları yani 2 milyar TL’yi aşmış durumda. Bu rakamda mobil oyunun payı da 600 milyon TL.  Turkcell de git gide büyüyen oyun pazarına Gamecell markasıyla girdi. Dün yapılan toplantıda Gamecell’i tanıtan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bütün “Türkiye’de oyunun kalbi burada atacak. İlk aşamada 2 binden fazla oyun satışa sunuldu”dedi.

TAKSİTLE ÖDEME İMKANI

Gamecell’de açılışa özel bir ay boyunca tüm oyunların yüzde 25 indirimli olduğunu söyleyen Bütün “Satın alınan oyunlar Turkcell ve Superonline faturalarına yansıtılarak taksitle ödenebilecek” dedi. Online olarak satın alınan oyunların indirilirken dosyalarının büyük olması nedeniyle internetteki adil kullanım kotasını etkilediğini de hatırlatan Bütün, Gamecell’de 20 TL ve üzeri oyun alan Superonline fiber kullanıcılarının istedikleri bir gün Turbo Butonu’nu kullanarak adil kullanım kotası ve hız limitine takılmadan oyunlarını indirebileceklerini söyledi.

Gamecell’de E-Spor organizasyonları düzenleyeceklerini de ifade eden Bütün “Bu platformun oyunseverlerin sadece oyun satın aldıkları değil turnuvalara katıldıkları, takım kurdukları, oyun dünyasından en son gelişmeleri takip ettikleri bir platform olmasını arzuluyoruz.  e-Spor organizasyonlarını 2015’te 188 milyon kişi izledi. Bu maçları dünyanın en fazla seyirci çeken ligi NBA’den bile daha fazla kişi seyrediyor. Pazarın büyüklüğü 2019 yılında 1.5 milyar doları aşacak. O nedenle e-Spor turnuvalarını Türkiye’de de gerçekleştirmeyi çok istiyoruz” dedi.

GAMECELL’ DE 5 ANA KATEGORİ VAR

Gamecell’de yer alan 5 ana kategoride şu özellikler bulunuyor:

 HIVE: E-Spor etkinlikleri ve turnuvalar ile ilgili tüm bilgiler, dünyadan ve Türkiye’de devam eden turnuvalar ve takımların sıralamaları, oyuncularla ilgili bilgiler de bu kategori altında. Kullanıcılar bu başlık altında turnuva düzenleyebilir veya turnuvalara başvurabiliyor.

ePİN: Free-to Play oyunlar için PIN satışının yapıldığı alan. Kullanıcılar taksitle oyun alabiliyor, oyun bedelini Turkcell veya Superonline faturalarına yansıtılyor.

BUZZ: Oyun sektörü ile ilgili haberler burada toplanıyor.

MARKET: Bilgisayar ve konsol oyunlarının satıldığı bölüm. Kullanıcılar için özel indirimlerin olduğu, en son çıkan oyunların hemen satışa sunulduğu kategori altından alınan oyunlar için de taksitle ödeme yapabiliyor.

APP: Yerli oyun geliştiricilerin ihtiyaç duydukları tüm bilgiler burada yer alıyor. Oyun geliştirmek için yardıma ihtiyacı olan Gamecell’lilere de bu kategori altında yardım veriliyor.