18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Turkcell’den genç beyinlere iş fırsatı

Turkcell’in gençlere yönelik istihdam programı GNCYTNK’in 3. dönemi sonuçlandı. Son dönemdeki 232 gençle birlikte GNCYTNK ile iş sahibi olanların sayısı 626’ya yükseldi.

11 Eylül 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
Turkcell’den genç beyinlere iş fırsatı

Turkcell istihdama katkı sağlamaya son hızla devam ediyor. Son olarak inovatif işe alım programı GNÇYTNK kapsamında 232 yeni gence kapılarını açan Turkcell, bu sayede bir yandan ülke ekonomisine dinamik iş gücü kazandırdı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen programa bugüne kadar 184 bin kişi başvururken, toplamda 626 genç iş dünyasına adım attı. 

67 PATENT ALDILAR

Turkcell’de çalışmaya hak kazanan genç beyinler için Turkcell Akademi, bir yıla yayılacak eğitimin ilk adımı olarak üç günlük oryantasyon programı hazırladı. Program kapsamında başta Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça olmak üzere üst düzey yöneticiler yeni çalışanlarla bir araya gelerek Turkcell’li olmayı anlatırken, iş deneyimlerini de paylaştı. Turkcell İK Direktörü Hasan Kaya, şunları söyledi: “İnovatif işe alım programımızın bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdik. Bugüne kadar toplamda 184 bin gencimiz bu programa başvurdu. Gençlerimizin geliştirdikleri projelerle bugüne kadar 67 patente de imza attı.GNÇYTNK ile şirketimize kazandırdığımız gençlerimizin kariyer yolculuklarını işe başladıkları andan itibaren takip ediyoruz.” 

Kaya, tersine beyin göçü yolunda yaptıkları çalışmaların bir karşılığı olarak bu yıl yurtdışındaki Türk öğrencilerden de önemli ölçüde başvuru aldıklarını da belirtti.Bu yıl da dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olan Massachusetts Institute of Technology (MIT) ile GNÇYTNK’ler için özel tasarlanmış  hayata geçirilecek. Bu eğitim programı kapsamında MIT’nin dünyaca ünlü akademisyenleri, GNÇYTNK’lere bir hafta boyunca global yeni teknolojileri ve global ürün/servis yaşam döngüleri, iş planı oluşturma, sunum becerileri gibi farklı bilgileri ve yetkinlikleri öğretecek.