19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

''Türkiye önemli bir başarı hikayesi''

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye Yönetici Direktörü Jean-Patrick Marquet “Türkiye önemli bir başarı hikayesi. Son birkaç ayda yaşanan zorlukları kesinlikle bir engel olarak görmemeliyiz. Her zorluk daha güçlü olmak için bize yardımcı olur. Bu sebepten Türkiye’nin çok parlak bir geleceği olduğuna inanıyorum” dedi.

24 Şubat 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
''Türkiye önemli bir başarı hikayesi''

Marquet, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in katılımıyla Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından gerçekleştirilen Yurtdışı Yatırım Forumu’nun açılışında yaptığı konuşmada, Türk özel sektöründen çok etkilendiğini ve sektörün son derece canlı girişimlerde bulunduğunu ifade etti. Marquet, ülkenin, bölgelerde gelecekte de rol oynamaya devam etmesinin anahtarının yurt dışına yapılacak yatırımlar olduğunu vurguladı. EBRD’nin en büyük pazarının Türkiye olduğunu belirten Marquet “2009 yılından bu yana 9 milyar Euro yatırım yaptık” diye konuştu.

Dışarıda marka satın alın, destek verelim

DEİK’İN düzenlediği foruma katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yurt dışında marka satın almanın Türkiye’nin cari açığını azaltacağını belirtti. Şimşek, bu amaçla yatırımcıların destekçisi olacaklarını söyledi. Şimşek, Türkiye’yi üst gelir ligine taşıma iradelerinde değişen bir şeyin olmadığını belirterek “Türkiye cazip bir market, güçlü bir ekonomidir. Geçici iniş çıkışların uzun vadede belki hiç izi bile kalmayacaktır” dedi.