20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Türkiye Petrolleri Zülfikar Holding’in oldu

Türkiye Petrolleri (TP) Petrol Dağıtım AŞ’nin özelleştirme ihalesinde, en yüksek teklifi 490 milyon lirayla Turkuaz Petrol’ün de sahibi olan Zülfikarlar Holding AŞ verdi.

21 Ekim 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Türkiye Petrolleri Zülfikar Holding’in oldu

TP Petrol Dağıtım AŞ’nin sermayesinde bulunan yüzde 100 oranındaki İdare hissesinin blok satışı yöntemi ve pazarlık usulüyle özelleştirilmesi ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nda (ÖİB) yapıldı. İhaleye, Zülfikarlar Holding AŞ, Siyah Kalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Termopet-Net-Cemil Direkci Ortak Girişim Grubu ve SBK Holding AŞ’nin dahil olduğu dört şirketin yetkilileri katıldı. Elemeli turda en düşük teklifi veren Siyah Kalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ ihale dışı kaldı.     

490 MİLYON LİRA İLE ALDI

Açık artırmada başlangıç tutarı, 370 milyon lira ve artırım aralığı ise 1 milyon lira olarak belirlendi. Termopet-Net-Cemil Direkci Ortak Girişim Grubu, birkaç tur sonra ihaleden çekilirken, açık artırma SBK Holding AŞ ve Zülfikarlar Holding AŞ arasında devam etti. İhalede, en yüksek teklifi 490 milyon lirayla Zülfikarlar Holding AŞ verdi.    

400 İSTASYONU BULUNUYOR

TP Petrol Dağıtım AŞ’nin pazar payı yüzde 4.4. Şirket 400’e yaklaşan bayi, stratejik lokasyonlarda bulunan 7 akaryakıt depolama tesisi, 333 bin metreküp depolama kapasitesi ve 2 LPG dolum tesisine sahip.  İhaleyi kazanan Zülfikarlar Holding’in Turkuaz Petrol markası altında 350 istasyonu bulunuyor.