19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Türkiye’de gayrimenkul 20 yıl daha kazandırır

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Elmas “6 milyon konut oturulmaması gereken durumda. Yılda 300 binini yıkıp yeniden yapsak bu da 20 yıl sürer. Türkiye’de konut 20 yıl daha kazandırır” dedi.

23 Mart 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Türkiye’de gayrimenkul 20 yıl daha kazandırır

SUR Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, konutun son 10 yıldır her şeyden daha çok para kazandırdığını belirterek, “Türkiye’nin dinamiklerine bakılırsa gayrimenkul 20 yıl daha kazandırır” dedi. Elmas “Yapı stokumuz, yani içinde oturulmaması gereken konutlar çok eski. Türkiye’de 6 milyonun üzerinde konut oturulmaması gereken seviyede. Senede en iyi ihtimalle 300 binini yıkıp yapabiliyoruz. Daha 300 bine erişemedik, yapabilsek diye düşünüyoruz. Bu da 20 sene yapıyor. İstanbul da bunun aşağı yukarı 5’te 1’i seviyesinde. Bizim gerçeğimiz bu” dedi. 

12 PROJEMİZ SATIŞTA

Türkiye’nin genel anlamda önünün açık olduğunu, geleceğe emin adımlarla yürüdüğünü vurgulayan Elmas “Bunun altını birçok şeyle doldurabiliriz. 3 ay, 6 ay ya da 1 sene sonra ne olur gibi bir endişem yok. Sur Yapı olarak kendimize 2016 yılında 6 proje hedefi koymuştuk, 4’ünü tamamladık, 2’sini 15 Temmuz’dan sonra gerçekleştirmiştik. O günün o karanlık ortamında bile biz bu iki projeyi satışa sunma cesaretini gösterdik, inşaatına da başladık. Bugüne geldiğimiz zaman hiç de pişman değiliz. Şu anda 12 projemiz kampanya dahilinde satışta. Daha fazla gayret etmeliyiz, daha sabırlı ve proaktif olmalıyız” diye konuştu.

FİYATLAR YÜKSELİR

Altan Elmas, Sur Yapı olarak kendilerinin de gayrimenkul sertifikası çıkarmayı düşündüklerini belirterek, şunları söyledi: “Geçen sene de çıkarmayı düşünmüştük fakat mevzuattan kaynaklanan engeller karşımıza çıkmıştı, yapamamıştık. O engeller kaldırıldı diye biliyorum, arkadaşlar çalışıyor üzerinde.” Elmas, yılın ilk 2.5 ayında 210 milyon lira ciro yaparak, 288 daire sattıklarını belirterek, “Bu yıl 1 milyar lira ciro hedefimiz var. 2016’da 650 milyon lira ciro yapmıştık. Yaklaşık yüzde 55 büyüme hedefimiz var. Ciromuz yılın ilk çeyreğinde 250 milyon lirayı bulur diye tahmin ediyoruz” dedi. Marttan sonra konut fiyatlarında artış yaşanabileceğine dikkat çeken Elmas “Talep çoksa arz da kısıtlıysa fiyat çok artar ama talep yüksek arz da yüksek ise yani talebi karşılamaya yönelik bir arz varsa o zaman fiyatlar daha az yükselir” dedi.

Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesine başlayacağız

Sur Yapı olarak bundan sonraki en önemli projelerinin Antalya’da Kepez-Santral Bölgesindeki Kentsel Dönüşüm Projesi olacağını kaydeden Elmas “Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra en çok vaktimizi alacak ve bize heyecan verecek olan proje olacak. Zaten uzun zamandır çalışmalarını Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü bir proje. Hak sahiplerinin büyük kısmı taşındı. Evler yıkıldı, arazi büyük oranda temiz hale geldi. Bundan sonra biz de proje safhasına gireceğiz. Toplamda yaklaşık 15 bin konut olacak. İçinde o konutlara hitap eden camiler, okullar, kültürel alanlar, ticari alanlar ve ofisler ile belki teknokent de olabilir. Gerçek bir kentsel dönüşüm projesi... Yaklaşık bin 100 dönümlük bir araziyi yapmış olacağız. Aslında tam bir kent planlaması. 5 bin konut, hak sahipleri ve belediyenin paylarından oluşuyor. Geriye kalan konutlar bize kalıyor. Projeyi yaklaşık 8 yılda bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.