19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Sikorsky ile parça üretim anlaşması imzalandı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, dünyanın önde gelen helikopter imalatçısı Sikorsky ile ilk etabı 10 yıl sürecek toplam 270 milyon dolarlık parça üretim anlaşması yaptı.

AA28 Şubat 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Sikorsky ile parça üretim anlaşması imzalandı
Çeşitli helikopter tiplerine ait yapısal parça ve sistemlerin üretimini içeren sözleşme TAI Genel Müdürü Doç. Dr.Temel Kotil ve Sikorsky Aircraft Company Başkanı Dan Schultz'un katılımıyla imzalandı.
 
500 MİLYON DOLARA ULAŞACAK
 
Sözleşmeyle, TAI ve Sikorsky arasındaki işbirliğinin, opsiyon dönemini de içerecek şekilde 2044 yılına kadar devam etmesi ve proje hacminin en az 500 milyon dolara ulaşması planlanıyor.
 
EN BÜYÜK PROJE
 
Halen TAI ve Sikorsky arasındaki en büyük proje, Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü için Ankara Akıncı'daki fabrikada üretecek toplam 109 adet S-70 genel maksat helikopteri. 7 Haziran 2016 tarihinde yapılan anlaşma ile çalışmalarda yerlilik oranının yüzde 67'ye ulaşması öngörülüyor.
 
YENİ BOYUT KAZANDI
 
Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile ana yüklenici TUSAŞ, ana alt yüklenici Sikorsky Aircraft ve diğer yerli alt yüklenici firmalar arasında imzalanmış sözleşmeler çerçevesinde, ABD ihracat lisanslarını müteakiben 7 Haziran 2016 tarihinde yürürlüğe giren "Türk Genel Maksat Helikopteri Programı" ile hız kazanan işbirliği, sözleşmeyle yeni bir boyut kazandı.