19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Türkiye’ye güveniyoruz gelecekten umutluyuz

Bu yıl 15.6 milyar ciro ve 1.4 milyar yatırım hedeflediklerini açıklayan Borusan Holding Ceo’su Uğur “Türkiye’ye güveniyoruz. Gelecekten umutluyuz. Yatırıma devam edeceğiz” dedi.

27 Nisan 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Türkiye’ye güveniyoruz gelecekten umutluyuz

Borusan Grubu’nun 2016’da 13 milyar TL ciro ve bir önceki yıla göre yüzde 30 artış ile 1.2 milyar TL faaliyet kârı elde ettiği açıklandı. Aynı yıl içinde 627 milyon TL tutarında da yatırım gerçekleştiren Borusan’ın, kârlı büyümesini kalıcı kılmak ve dünyadaki hızlı değişime hazır olmak için başlattığı dönüşüm hareketini, 2017 yılında da sürdüreceği belirtildi. 2016 yılı finansal ve operasyonel performansının ve 2017 yılı hedeflerinin değerlendirildiği  11. Kamuoyu Bilgilendirme Toplantısı’nda konuşan Borusan Holding CEO’su Agah Uğur, şunları söyledi: 

2024 HEDEFLERİNE SAĞDIĞIZ

“2016 yılı herkes için belirsizliğin damgasını vurduğu, zorlu bir yıl olarak hatırlanacak. Borusan olarak dünyadaki dönemsel belirsizliklere hazırlıklı bir grubuz. İşaretler gösteriyor ki 2017 yılı da bu açıdan daha farklı olmayacak, belirsizlik yeni normalimiz olmaya devam edecek. Bununla birlikte iyimseriz. Borusan’ın 80. kuruluş yılı olan 2024 yılı için koyduğumuz hedeflere sadığız. Grubumuzu ve şirketlerimizi, en önemlisi iş yapma biçimimizi dünya ile uyumlu şekilde yeniden tasarlıyor, dönüştürüyor ve geleceğe umutla bakıyoruz. Türkiye’ye güveniyoruz. Yatırım yapmaya devam edeceğiz.”

1.4 MİLYAR YATIRIM 

Grubun 2017 hedeflerini de açıklayan Uğur “Ciro 15.6 milyar TL, faaliyet kârı 1.3 milyar TL, yatırım 1.4 milyar TL, istihdam 9 bin 613” olacak dedi. İş makineleri, yassı çelik, çelik boru ve enerji sektörlerde artış yaşadıklarını söyleyen Uğur “2017’de 1.6 milyon ton yassı çelik, 770 bin ton çelik boru, 30 binden fazla otomobil, 1.900 iş makinesi satacağız. Yine 100 megawatlık ilave operasyonel RES ile toplam 571megawat operasyonel portföye ulaşıp, 1.000 megavatlık YEKA ihalesi için hazırlık yapıyoruz” dedi. 2016’da entellektüel olarak tanımlanan Ar-Ge ve inovasyon alanında 71 milyon TL tutarında bir yatırım yaptıklarını da anlatan Uğur, 2017’de ise bu rakamın 85 milyon TL’ye çıkacağını söyledi.

ŞİRKET DÖNÜŞÜYOR

Geleceğin Borusan’ını tasarlarken iş yapış biçimlerinde de radikal bir dönüşümü hedeflediklerini anlatan Uğur “Geçtiğimiz bir buçuk yıl içinde Borçelik, Borusan Lojistik, Borusan Makina ve Güç Sistemleri ile Borusan Mannesmann gibi lokomotif şirketlerimizin liderleri değişti. Yeni liderlerimiz, Borusan’da yetişmiş, kurum kültürünü içselleştirmiş Borusanlılar. Kendilerinden beklentimiz, bir yandan Grubun kârlılığını kalıcı hale getirirken diğer yandan şirketlerini yeni dünyanın dinamiklerine uygun bir şekilde dönüştürmeleri ve geleceğe taşımaları” diye konuştu.

GENÇLERİN TERCİHİ OLMAK İSTİYORUZ

Son birkaç yıldır Borusan’ın geleceğini tasarlarken ezber bozan adımlar attıklarını ve yetenekli gençlerin tercihi olmak istediklerini söyleyen Borusan CEO’su Agah Uğur “Gençlerimize yeteneklerini ve potansiyellerini gerçekleştirebilecekleri, güvenli bir çatı altında, cesur ve odaklı bir çalışan olarak inisiyatif alabilecekleri toplumsal sorumluluk sahibi, saygılı ve saygın bir grupta çalışmayı vaat ediyoruz” diye  konuştu.