23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Ulaşım fuarında BMC’ye büyük ilgi

BMC, 375 adetlik İETT ihalesini kazanarak üretime başladığı, alçak tabanlı PROCITY otobüs modelini, Transist Uluslararası İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı’nda tanıttı. Yeni Şehir İçi Otobüs Serisi fuarda büyük ilgi gördü.

3 Aralık 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Ulaşım fuarında BMC’ye büyük ilgi

İETT tarafından bu yıl sonuçlandırılan 375 adet otobüs ihalesini kazanan BMC, Yeni Şehir İçi Otobüs Serisi’nden alçak tabanlı PROCITY otobüs modelini İzmir’de gerçekleştirilen Transist Uluslararası İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı’nda tanıttı. Türkiye’nin en büyük ticari ve askeri araç üreticilerinden BMC’nin aynı zamanda sponsoru da olduğu fuarda sergilediği Euro VI dizel motorlu alçak tabanlı PROCITY 12 mt Otobüs, büyük ilgi gördü. Fuar açılışında gerçekleştirilen ödül töreninde, BMC Yönetim Kurulu  Başkanı Ethem Sancak’a plaket takdim edildi.  

10 MİLYAR DOLARLIK KATKI    

Tasarım, Ar-Ge, mühendislik, üretim, satış ve satış sonrası hizmetleri kendi bünyesinde barındıran BMC, üretime başladığı ilk günden bu yana, 300 bin adedi geçen araç üretimi ve 341 bin motor üretimi ile Türkiye ekonomisine yaklaşık 10 milyar dolarlık katma değer sağladı. Kuruluşundan bugüne yarım asrı geride bırakan firma, İzmir’deki 250 bin metrekare alana sahip entegre tesislerinde ticari ve özel araç üretiminin her alanında çözümler üretmeye devam ediyor.  

DÜNYA MARKASI OLMA YOLUNDA

Faaliyete başladığı ilk günden bu yana 700’ün üzerinde konfigürasyonda araç (çekici, ağır, orta ve hafif kamyon kamyonet, minibüs, midibüs, otobüs, taktik tekerlekli ve mayına karşı korumalı zırhlı askeri araçlar), yedek parça, motor ve döküm parçaları üretimi yapan BMC, başta Avrupa Birliği üyesi ülkeler olmak üzere 80’i aşkın ülkeye de ihracat gerçekleştirdi. BMC Otomotiv, yılda 21 bin adet araç üretim kapasitesi ve mühendisinden işçisine yaklaşık 1.000 çalışanıyla dünya markası olma yolunda yenilenen hedeflerine doğru hızla ilerliyor.