25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Vize olmasa Yunanistan’a 8.5 milyon Türk gider

Yunanistan Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Tsilidis, vizenin kalkması ya da Schengen imkanın sağlanmasıyla, ülkeye gelen Türk turist sayısının 8.5 milyonu bulabileceğini söyledi.

23 Ağustos 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Vize olmasa Yunanistan’a 8.5 milyon Türk gider
Yunanistan'ın vizesiz bir şekilde Türk turistleri alması veya Türk vatandaşlarına Schengen bölgesinde vizesiz seyahat imkanı sağlanması halinde turizm potansiyelini değerlendiren Yunanistan Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Lisandros Tsilidis, Yunanistan’ı ziyaret eden Türk turist sayısının 8.5 milyonu bulacağını düşündüğünü söyledi. Tsilidis, turizmin milli gelirin yaklaşık yüzde 20’sini karşıladığı Yunanistan’da, bu yılki turizmi için sezon öncesinde ön rezervasyon rakamlarının çok olumlu geldiğini belirterek, 2017’de  turist sayısının 30 milyonun üzerine çıkmasını beklediklerini ifade etti. 
 
BU YIL 1.5 MİLYON BEKLENİYOR
 
Yunanistan’ın 2017’de geçen yıllara oranla daha fazla Türk tatilci çektiğini, Türkiye’den bu yıl 1.5 milyon turist gelmesini beklediklerini, geçen yıl bu rakamın 1 milyon 300 bin civarında olduğunu ifade eden Tsilidis, kapıda vize uygulamasının bulunduğu Doğu Ege adalarının Türk tatilcilerin gözdesi olduğunu söyledi. Yunanistan’ın Schengen bölgesinde bulunduğunu, bunun da Türk turist sayısının düşük kalmasına sebep olduğunu dile getiren Tsilidis “Teorik olarak, eğer Yunanistan vizesiz bir şekilde Türk turistleri alırsa veya Türk vatandaşlarına Schengen bölgesinde vizesiz seyahat imkanı sağlanırsa Yunanistan’ı ziyaret eden Türk turist sayısının 8.5 milyonu bulacağını düşünüyorum” dedi. 
 
THY’NİN ÇOK FAYDASI VAR
 
Türk turistin iyi para  harcadığını da ifade eden Tsilidis “Mikonos ve Santorini gibi ünlü adaların da çok sayıda Türk turist tarafından tercih edildiğini görüyoruz. Bundan memnunuz. Çünkü gerçekten iyi para harcıyorlar” ifadelerini kullandı.
 
Özellikle son yıllarda turizm sezonunu kasım ayına kadar uzatma yönünde çalışmalar yaptıklarını ifade eden Tsilidis, şunları söyledi: “Hava şartları yaz sonrasında da olumlu. Zaten haziran-ağustosta her yer dolu. Bu aylarda daha yüksek doluluk oranı yakalayamazsınız. 
 
Yunanistan’da fiyatlar da yüksek. Ama tarih, kültür, din turizmi açısından özellikle Türkiye’nin de içinde bulunduğu Doğu Akdeniz’de yüksek sezon sonrası için birçok fırsat var. Avustralya, Güney Amerika, Uzak Doğu, Asya gibi bölgelerden gezginler burada hedef kitle, ülkelerinde tatil olduğu için de bu ayları tercih ediyorlar. Bu uzak bölgelerden turistleri ulaştırmada ve turizmi artırmada Türk Hava Yolları’nın faydasını çok görüyoruz. Yunanistan’a gelen turistler  Türkiye’yi de görmek istiyor. Tersi de geçerli.”
 
TSİLİDİS: BiZDEKi ARTIŞI TÜRKiYE iLE iLiŞKiLENDiRMEK MASALDIR
 
Yunanistan Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Lisandros Tsilidis, Türkiye ve Yunanistan’da turizm sektörünün farklı ürünler ile fiyatlamaya sahip, bunun iki taraf için de olumlu olduğunu söyledi. Tsilidis, Türkiye’de turist sayısının bu yıl yeniden yükseldiğini de belirterek, “Türkiye’de turist sayısı yeniden 2014 yılındaki sayılara yaklaşıyor. Bu sırada, Yunanistan’da da  7 yıl önceki turist sayısının 2 katına ulaşıyoruz. Bu gösteriyor ki, Türkiye turizmde sorun yaşıyor diye biz kazanıyoruz diye bir şey yok. Yunanistan’da turizmin artışı ile Türkiye’de düşüşü ilişkilendirmek masaldan ibaret” diye konuştu.