16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Yabancının gözünde Türkiye ‘yatırım yapılabilir’ ülke

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in kredi notunu indirme kararına rağmen yabancı yatırımcılar ekonomik temellere odaklanarak Türkiye’yi ‘yatırım yapılabilir’ ülke olarak görmeye devam ediyor.

27 Eylül 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:
Yabancının gözünde Türkiye ‘yatırım yapılabilir’ ülke

Moody’s’in değerlendirmesine göre Türkiye’nin kredi notu (Ba1) ile Güney Afrika’nın kredi notunun (Baa2) iki basamak altında bulunuyor. Oysa Güney Afrika’nın ekonomik büyümesi Türkiye’nin aksine neredeyse durmak üzere. Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) projeksiyonlarına göre Güney Afrika’nın  bu yıl  sonunda yüzde 0.1, gelecek sene ise en iyi ihtimalle yüzde 1.0 oranında büyümesi bekleniyor.

TÜRKİYE’NİN TEMELLERİ GÜÇLÜ

Nomura Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Stratejisti Timothy Ash “Bazıları için ilginç olabilir ama piyasalardaki sınırlı tepki Moody’s’in öngördüğünün tersine Türkiye’nin dayanıklılığını ve güçlü temellerini yansıtıyor. Türkiye’nin mali rasyolarında herhangi bir bozulma, yada kredibilitesini etkileyebilecek, dış finansman açısından risk oluşturabilecek bir tehdit görmüyorum” dedi. Aynı doğrultuda Japon kredi derecelendirme kuruluşu Japan Credit Rating (JCR) Eurasia Başkanı Orhan Ökmen da Moody’s’in kararına rağmen Türkiye’yi hala yatırım yapılabilir ülke konumunda gördüklerini söyledi.