19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Yedi Mavi’de konutlar kampanyalı satışta

Zeytinburnu’nda 110 bin metrekarelik alanda yapılacak Yedi Mavi’nin konut kısmı satışa çıkarıldı. 1.2 milyon TL’den başlayan fiyatla satışa sunulan konutlarda lansmana özel peşinat ve faiz uygulanacak.

BİROL KELEŞ29 Eylül 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Yedi Mavi’de konutlar kampanyalı satışta

Zeytinburnu sahilinde devam eden projeler arasında yatırım değeri açısından en önde gelenler arasında yer alan Yedi Mavi’nin konut bölümleri satışa çıkarıldı. Kalkavan yapı, Hasan Sever İnşaat ve Gül Yapı Gayrimenul Geliştirme İş Ortaklığı tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) İstanbul’daki Zeytinburnu arazisi üzerinde hayata geçirilecek Yedi Mavi projesinde yer alan 848 adet konut, bir ay sürecek lansmana özel yüzde 5 peşin 120 ay 0.70 vade farkı imkanıyla satışa sunuldu. Bunun yanında daire sahibi olmak isteyenlere lansman dönemine özel 60 aya yüzde 0.42 faiz oranlı ödeme planı da sunuluyor. Projeye yatırımcıların yoğun ilgisi olduğunu dile getiren Hasan Sever İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sever, satışı haziranda başlayan projenin şu ana kadar yüzde 18’inin satıldığını kaydetti. Gül inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül de 110 bin metrekarelik konut satış alanından 2 milyar TL ciro hedeflerini kaydetti. TOBB’la yapılan anlaşma gereği konut satışlarından elde edilecek gelirlerin yarı yarıya paylaşılacağını belirten Gül, projedeki ticari alanların kira gelirlerinin de yarı yarıya TOBB’la paylaşılacağını kaydetti.

Metrekare 13 bin TL’den başlıyor

Projede 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 tipinde 75 ile 400 metrekare arasında değişen daireler bulunuyor. Dairelerin metrekare fiyatları lansmanda 13 bin liradan başlıyor. 1+1 dairenin lansman fiyatı 1 milyon 200 bin TL, 5+1 daire ise 7 milyon 500 bin liraya satılıyor. 63.5 dönüm alanda üzerinde ofis, AVM ve apart otel de yer alacak.

‘Para kazanmak için silueti bozmayacağız’

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bir yıl boyunca projeyi incelediğini belirten Ali Gül, ‘İhaleyi aldığımızda bölgede yükseklik serbestti. Daha sonra Büyükşehir yüksekliği 70 metreye düşürdü. Para kazanmak için İstanbul’un siluetini bozacak değiliz. İstanbul hepimizin, başka da bir İstanbul yok. Sınırları zorlamadık, 22 kat yapabilecekken yüksekliğimizi 17 katla sınırladık” dedi. Gül, konut geliştiricilerinin İstanbul’un merkezi bölgelerinden vazgeçip şehrin dış bölgelerinde proje geliştirmesi gerektiğini söyledi.