24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Yöresel ürünler fuarla yurt dışına taşınacak

Antalya’da düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve TOBB Başkanı M. RifatHisarcıklıoğlu’nun katılımıyla dün başladı.

27 Ekim 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Yöresel ürünler fuarla yurt dışına taşınacak

Türkiye’nin her bölgesinden yöresel ürünleri aynı çatı altında buluşturan fuarda ‘yöresel ürününü marka yapan, parayı kazanır’ vurgusu yapıldı. Fuarın açılışında konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci “Sadece Türkiye içinde fuar yapmak istemiyoruz. 2017’de fuarımızı yurt dışına taşıyacağız. Bakanlık olarak her türlü desteği verip bu fuarı uluslararası alanda da tanıtacağız. Bu ürünler yurt dışında da gerekli ilgiyi görecektir” dedi. 

MARKALAŞMA ÖNEMLİ

Tüfenkci ekonomiyi büyüten, geliştiren, marka oluşturan ürünlerin ve fikirlerin yöresel ürünlerden çıktığını söyledi. Tüfenkci “Dünya bir yandan küreselleşiyor, ama bir yandan da yerel olan yöresel olan giderek daha fazla değer kazanıyor” dedi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu da Yörex ile Antalya’nın bir başarı hikayesi yazdığını belirterek, Anadolu’nun ruhu kimliği ve tüm renklerinin burada toplandığını söyledi. Markalaşmanın önemi üzerinde duran Hisarcıklıoğlu, coğrafi işaret ile ürünlerin fiyatlarının yüzde 20 arttığını belirtti.