25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Akın: Talep artarak devam ediyor

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Türkiye’de konuta yönelik canlılığın artarak devam ettiğini söyledi. Hamdi Akın “Önümüzdeki dönemde gayrimenkul sektörünün büyümeyi sürdüreceğini öngörüyoruz” diye konuştu.

22 Eylül 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Akın: Talep artarak devam ediyor

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, son bir yılda dünya ve ülke genelinde yaşanan belirsizliklere rağmen gayrimenkul sektörünün başarılı bir sınav verdiğini kaydederek, “Artan talep doğrultusunda gayrimenkul sektörünün büyümeyi sürdüreceğini öngörüyoruz” dedi. 

YÜZDE 37 KAZANDIRDI 

Akfen İnşaat tarafından Ankara’da hayata geçirilecek, 822 konutun ve ticari ünitelerin bulunacağı Bulvar Loft Projesi’nin tanıtımı gerçekleştirildi.   Akfen İnşaat’ın sadece konut projeleriyle değil, çok daha büyük çaplı ve birikim gerektiren projelerde de rüştünü ispat ettiğini dile getiren Akın, Ankara’da daha önce hayata geçirdikleri İncek Loft projesinin yatırımcısına yüzde 37 kazandırdığını belirtti. Akın, Loft vizyonuyla İstanbul’dan sonra şimdi de Ankara’nın çehresini değiştirdiklerini kaydederek, başkentin konut piyasasında büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.  Başkentte özellikle markalı konut projelerinin adetlerinin oldukça arttığını ve bu anlamda inşaat firmaları arasında sıkı bir rekabet oluştuğunuvurgulayan Akın, genellikle siyasetle eş tutulan Ankara’nın ekonomik potansiyelinin ve canlılığının uzun süredir farkında olduklarını kaydetti. Akın “Burada pek çok değerli projeyi hayata geçirdik. Şimdi, Ankara’nın yükselen bölgesi İncek’te, Bulvar Loft gibi oldukça iddialı ve kazançlı bir projeyi hayata geçirmekten mutluluyuz. Tıpkı İncek Loft’ta olduğu gibi, Bulvar Loft’ta da yatırımcılarımızı ağırlamayı heyecanla bekliyoruz” diye konuştu.      

 DURAĞANLIK AŞILACAK

Akın, projenin yılbaşında başlaması gerektiğini ancak talihsiz olaylar nedeniyle ertelendiğini belirterek,“Türkiye sadece konut piyasasında değil ekonominin hemen her alanında durağan bir dönem geçiriyor ancak bunu aşacak potansiyel olduğunu herkes görecek, anlayacak”dedi.