24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Gayrimenkul sektörü Dubai’de moral buldu

6-8 Eylül’de Dubai’de yapılan Cityscape Global’e katılan Türk şirketleri, Körfez’in ilgisinden mutlu olarak döndü. 1.2 milyar liralık konut rezerve eden Körfez yatırımcıları, Türkiye’nin güvenli liman olduğu algısını devam ettiriyor.

22 Eylül 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Gayrimenkul sektörü  Dubai’de moral buldu

Son 15 yıldır Dubai’de düzenlenen ve dünya gayrimenkul sektörünün en önemli fuarlarından biri olan Dubai Cityscape Fuarı’na katılan Türk şirketleri, Körfez yatırımcısına Türk ekonomisi hakkında bilgi verirken, aldığı tepki ile de moral buldu. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye’yi dünyada tanıtma turlarına çıkan bir çok sektör temsilcilerinin en önünde de emlak sektörü yer aldı. İlk turunu, bu nedenle Dubai’de gerçekleştiren şirket temsilcileri, Körfez yatırımcısına projelerinden daha çok Türkiye’de yaşanan gelişmeleri anlatmayı tercih etti. Körfez’den moralle gelen Türk şirketleri, yaklaşık 1.2 milyar liralık da talep topladı. Körfez yatırımcısından gelen talep Türkiye’de yatırım ortamına olan güvenin sürdüğünü de gösterdi. Fuara katılan şirketler, ‘Yatırım için Türkiye güvenli bir liman’ mesajını verdi. 

15 MİLYAR DOLAR HEDEF

Körfez yatırımcısının Türkiye’ye olan ilgisinin artarak devam ettiğini belirten patronlar “Biz fuara ev satmaya gitmedik. Türkiye ile ilgili oluşan algıyı düzeltmek için fuara katıldık. Türkiye’nnin potansiyelini anlatmaya geldik. 3 gün süren fuarda gördük ki onlar zaten bizi çok yakından takip ediyor. Darbe girişimi Körfez yatırmcısının bakışında olumsuz bir durum yaratmamış. Hatta bize ‘darbe girişimini değil projelerinizi anlatın dediklerini’ söyledi. Şu an yabancıya satışın 5 milyar dolar civarında olduğunu belirten Türk gayrimenkul sektörünün temsilcileri, fuarlara daha etkin katılarak ve tanıtım çalışmlarını yoğunlaştırarak bu rakamın 15-20 milyar dolara çıkarılması gerektiğinde hem fikir. Yabancıya konut satışının artması için, belli bir miktarın üzerinde konut alımı yapan yatırımcılara oturma ve daha sonra da vatandaşlık gibi hakların verilmesinin altını çizen patronlar, bu tür yöntemlerin dünyada örnekleri olduğunu ve çok başarılı yürütüldüğünü de kaydediyorlar.