16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

“Kentsel Dönüşüm’ün yüzünü değiştiriyor’

İstanbul Kağıthane bölgesinde kentsel dönüşüm projesi olarak hayata geçirilen Greenox Urban Residence, hem enerji tasarrufu hem de yeşil bina konsepti ile öne çıkıyor. Projenin ortağı ve mimarı Salik Çıkman “Kentsel dönüşümün yüzünü değiştiriyoruz” dedi.

BİROL KELEŞ21 Kasım 2016 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
“Kentsel Dönüşüm’ün yüzünü değiştiriyor’

Gayrimenkul sektörünün şu sıralar üzerinde em çok durduğu konuların başında gelen kentsel dönüşüm, herkesi ilgilendiren konu olmanın dışında bu dönüşümün nasıl ve ne şekilde bir dönüşümle tamamlanması da akla gelen konular. Daha yaşanabilir bir kent için konut geliştiriciler gerekli sosyal donatılara sahip konut yapmaya çalışırken, Greenox bu yanında yeşil’e vurgu yapan bir proje olarak dikkat çekiyor. Aycan & Feres İş Ortaklığı tarafından 4. Levent metrosuna yürüme mesafesinde 120 milyon lira yatırım değeri ile hayata geçirilen Türkiye’nin ilk ve tek dikey ormanı Greenox Urban Residence hayata geçirdiklerini belirten ve aynı zamanda projenin mimarı olan Salih Çıkman Kentsel dönüşüm bu ülkenin olmazsa olmazı ama kentlerimizi dönüştürürken yeni trendleri, insanı, doğayı ve sosyal yaşamı es geçmemenin önemini projelerimizle vurgulamamız gerekir” dedi. Greenox’un bir kentsel dönüşüm projesi olduğunu ve bu projeyi geliştirirken, yeşili referans almayı istediklerinin altını çizerken “Amacımız çevreye katma değer katmak” diye konuştu. Projede tasarlanan yeşil alan ve enerji verimliliğini sağlama ve oturanlara ciddi tasarruf sağlayacak donanımların düşünüldüğünü kaydeden Çıkman “Proje Türkiye’de bir ilk. Biz bu konuda bir tohum attık. Bu tarz her daireye bir ağacın olduğu saksılar yerleştirilmesi, yağmur suyundan faydalanılması, iklim değişikliğine karşı küçük ölçekli çabaların gösterildiği bu projenin benzerleri Hollanda’da var. Dünyada yeşilin merkeze alındığı projeler trendi var. Bu yönde de Türkiye’de yönetmelikler vs üzerine çalışılıyor” dedi.

Mahalle kültürü

Kentsel dönüşümde en çok üzerinde durulması gereken konunun mahalle kültürümüzün yaşatılması olması gerektiğini ve bu kültürü yaşatacak bir değişimin olmaması gerektiğini de belirten Salih Çıkman “Sterilize yapılara ihtiyacımız yok. İnsan merkezli mahalle kültürünü yaşatacak bir dönüşüm gerekli” dedi.

Ekim 2017’de teslim

Greenox Urban Residence, enerji ve su tasarrufu ile faturalara yüzde 70’lere varan oranlarda katkı sağlamasıyla da dikkat çekiyor. Dışı gibi içi de yeşil bir konseptle hayata geçirilen projede 1+1 ve 2+1 olmak üzere 170 daire bulunuyor. Proje 2017 Ekim ayında teslim edilmesi hedefleniyor.