25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

TOKİ Doğu’daki konutları yeni yılda teslim edecek

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde konut inşa etmeye başladıklarInı belirten TOKİ Başkanı Turan “Bütün bölgede rezerv konut inşaatlarına başladık. Yılbaşından sonra belli bölgelerde teslimlere de başlayacağız” dedi.

11 Kasım 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
TOKİ Doğu’daki konutları yeni yılda teslim edecek

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, Doğu ve Güneydoğu’da başlatılan ve devam eden kentsel dönüşüm projelerinin paydaşlarının olduklarını belirterek “Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde konut inşa etmeye başladık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yaptığımız ortak protokol çerçevesinde bütün bölgede rezerv konut inşaatlarına başladık. Yılbaşından sonra belli bölgelerde teslimlere de başlayacağız. Van’da bir yıl içinde 17 bin konuk inşa edildi. Türkiye, bir yıl içinde 17 bin konutu insanlarımıza teslim etti. Bu da ülkemizin gücünü gösteriyor” dedi. 

TECRÜBEMİZİ AKTARIYORUZ

Turan, Türkiye’nin en önemli başlıklarından birinin kentsel dönüşüm olduğunu belirterek, gelecek 15-20 yılda Türkiye’de kamunun ve özel sektörün en önemli başlıkları arasında da kentsel dönüşümün geleceğini vurguladı. Türkiye’deki 81 kentin 54’ünde aktif 180 küsur alanda kentsel dönüşüm faaliyeti yürüttüklerini anlatan Turan, şöyle devam etti: “İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerde daha da aktif olacağız. Bu özelliğiyle de TOKİ, ister gelişmiş ister gelişmekte olan ülkelerde bir örneği bulunmayan kurumdur. 17-20 Ekim’de Ekvador’un başkenti Kito’da gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Konferansı Habitat III Zirvesi’nde özel bir oturumda tecrübelerimizi paylaştık. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde TOKİ’nin başarısının kodları çözülmeye çalışılıyor. Şu ana kadar 90’a yakın ülkeyle görüşmeler yaptık. Tecrübemizi, dost ve kardeş ülkelere aktardık. Sadece yaptığımız statları gezmeye gelen yabancı dostlarımız var.”

4 YILDA 19 STAT YAPTIK

Ergün Turan ayrıca, Türkiye’nin dört bir yanında stat inşa ettiklerini de anımsatarak, son 4 yılda 19 stat yaptıklarını söyledi. Türkiye’nin yeniden bir diriliş ve yenilenmeyle spor, sağlık, eğitim ve sosyal alanda birçok tesise kavuştuğunu ifade eden Turan “Türkiye’nin her yerindeki şantiyelerimizi ve inşa ettiğimiz yerleri geziyoruz. Bunları görünce bu milletin bireyi olduğumuz ve geleceğimiz için gururlanıyoruz” diye konuştu.