19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Yeni yıla 4 milyar TL yatırımla başlıyor

DAP Yapı 2017’de 4 projeye 4 milyar liralık yatırım yapacak. Beykoz, Maslak, Acıbadem ve Kartal’da projeler geliştireceklerini belirten DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz “Yatırımlara devam etme zamanı” dedi.

BİROL KELEŞ25 Kasım 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Yeni yıla 4 milyar TL yatırımla başlıyor

ULUSLARARASI arenada yeni projelerinden söz ettirmeyi hedefleyen DAP Yapı, yeni yılda 4 projeyle 4 milyar liralık yatırım yapacağını açıkladı. Kartal, Beykoz, Acıbadem ve Maslak’ta projeler gerçekleştireceklerini belirten DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, vatandaşların konut yatırımlarına devam ettiğini ve bu yıl  geçen yılın konut satış rakamını geçerek 1.5 milyon seviyelerine gelebileceğini söyledi. Yeni projelerinin için hakkında gazetecilerle bir araya gelen Ziya Yılmaz, Türkiye’nin her şeye rağmen büyümeye devam ettiğini, darbe girişimi ve sonrasındaki dövizdeki spekülatif hareketlerin ülkenin gelişimine etki yapamadığını belirtti. Yılmaz “Bizler bu konjonktürde yatırımlarımıza devam edeceğiz. İşimize bakacağız” dedi. Türkiye’nin 2016 yılında tarihi bir dönemden geçtiğine dikkat çeken Ziya Yılmaz “2016 yılı hem ülkemiz hem de sektör açısından oldukça hareketli bir yıl oldu. Darbe girişiminin ardından ekonomimizin tüm oyucuları el ele vererek adeta bir reform süreci başlattı. Süreç, tüm sektörlerin canı gönülden katılımıyla ülke çapında bir seferberliğe dönüştü. Bu süreçten daha güçlü çıktık” diye konuştu. 

HAVADA DURAN BİNA 

DAP Yapı olarak 2017 yılında yine ses getirecek projelere imza atacaklarını belirten Yılmaz “4 yeni projede toplamda 4 milyar liralık yatırımı hayata geçireceğiz. Beykoz’da yapılacak projeye 1 milyar lira, Maslak’taki projeye 1.5 milyar lira, Kartal’daki projeye 500 milyon lira, Emlak Konut ihalesi ile kazanılan Validebağ arazisine 1 milyar lira yatırım yapacağız.Yeni projelerde çalışmalarımız tam gaz devam ediyor” dedi. Özellikle Maslak’taki kentsel dönüşüm projesi olan yeni yatırım sonunda ‘havada duran bina’ yapacaklarını belirten Yılmaz “Motoru olsa uçabilir” dedi. Yılmaz yeni projeye ilişkin yaptığı açıklamada yeni projelerinin startına Teras Kule’den başlayacaklarını kaydederken 400 konutluk ve 500 milyon liralık bir proje olduğunu belirtti. Acıbadem’deki projelerinin 3 ay sonra lansmana çıkaracakları bilgisini veren Yılmaz, Beykoz’daki konut projelerinin ise kendine has bir tarzı olacağı bilgisini verdi. 

BELEDİYELER DAHA ETKİN OLMALI

10 yıldır kentsel dönüşüm projeleri geliştirdiklerini de kaydeden Yılmaz, vatandaş ile karşı karşıya gelmelerinin kendileri açısından zor bir durum yaratttığını belirttti. Yılmaz “ Belediyeler daha etkin bir rol alarak bu dönüşün sırasında yaşanan tıkanıklığı çözebiliriz” diye konuştu.