Sofralarının baş tacı siyah ve yeşil zeytini sadece kahvaltıda tüketmiyoruz.
1
/
21
Sofralarının baş tacı siyah ve yeşil zeytini sadece kahvaltıda tüketmiyoruz.
2
/
21
Zeytin, kozmetikten ilaç sanayiye kadar çok geniş bir kullanım alanı var.
3
/
21
Sabunlarıyla, hem cildimizi hem de saçımızı koruyor.
4
/
21
Dr. Fevzi Özgönül zeytin çekirdeği ile ilgili, “Nasıl badem, ceviz ve fındığı yiyor ve güçleniyorsak zeytinin çekirdeğini de yutarak mide yanmalarınızı azaltın, bağırsaklarınızı güçlendirip kabızlığınızı ortadan kaldırın.' dedi
5
/
21
Dr. Fevzi Özgönül, zeytin çekirdeği ile ilgili şunları söyledi:
6
/
21
Zeytinin çekirdeği yapısı bol selüloz içerdiği için serttir, çiğneyerek yenmez.
7
/
21
Ancak bu selülözik madde, sindirim enzimleri ve mide asidini kolaylıkla eriterek içerdiği değerli ve zeytin ağacının gücünü barındıran özünü ortaya çıkarabilir.
8
/
21
Çekirdekte olan bu öz, mide yanması olan kişilerde mide iç yüzeyini güçlendirerek yanmaları azaltır.
9
/
21
Bağırsağın güçlenmesini sağlayarak, kabızlık problemine yardımcı olur.
10
/
21
Birçok araştırmalarda zeytin çekirdeğinin sindirim sistemi konulu birçok rahatsızlığı giderdiği tespit edilmiş.
11
/
21
Sabah kahvaltı sırasında yutulan 1-2 adet zeytin çekirdeği, selülozu eriten enzim aktivasyonunu sağlayarak sindirim sistemini güçlendirecek.
12
/
21
Böylece selüloz içeren birçok yiyeceğin de sindirimi kolaylaşacak.
13
/
21
Zeytin çekirdeğinin selülozik yapısını tamamıyla eriten enzimlerimiz ve mide asidimiz sayesinde zeytin çekirdeğini yuttuğunuz da korkmayın.
14
/
21
Bağırsaklarınız tıkanmaz, zeytin çekirdeğinin sivri uçları da size zarar vermez.
15
/
21
Zeytin çekirdeği yutulması nedeniyle zarar görülen tıbbı bir araştırmaya daha önce rastlanılmadı.
16
/
21
Dr. Fevzi Özgönül, kendisinin yaklaşık 3 aydır haftada 3-4 gün 2-3 zeytin çekirdeği yuttuğunu ve tüm çekirdeklerin sindirim sisteminde eridğini hissettiğini ifade etti.
17
/
21
Zeytin çekirdeğinin kabızlıkta faydalı olan kısmı, yoğun selülozik yapısıdır.
18
/
21
Bu yoğun odunsu selülozik yapısindirim sisteminin güçlenmesini sağlar.
19
/
21
Sindirim sistemi bu selülozik yapıyı eritebilmek için enzim sistemini güçlendirmek zorunda kalacaktır.
20
/
21
Bu enzim aktivitesi sayesinde yediğimiz gıdalar daha iyi sindirilir böylece gaz, şişkinlik, spazm gibi sindirim problemlerinden kurtuluruz.
21
/
21
Sindirim güçlenince bağırsak iç yüzeyindeki mikrobiyata da güçlenir, böylece kabızlık şikayetinden kalıcı olarak kurtulunabilir.