26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

12 Temmuz Dolar kuru son dakika 1 Dolar kaç TL oldu?

12 Temmuz Dolar kuru dolar kaç TL oldu? 1 Dolar kaç TL? Dolardaki hareketlilik vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. ABD ile Çin arasındaki gerilimin bir ticaret savaşını tetikleyeceği endişesi gelişmekte olan ülke para birimlerindeki kayıpları tetiklerken dolar/TL de üç haftanın zirvesi olan 4.77'yi test etmişti. 12 Temmuz gece saatlerinde Dolar ve Euro tarihi rekorunu yeniledi. Gece saat 00:35 itibariyle ABD doları 4,9796'ya, Euro'da 5,8187 bandına yükseldi. Hızlı bir şekilde yükselen Dolar ve Euro ilerleyen dakikalarda düşüşe geçti. Gece 01:30 itibariyle dolar kuru 4,9098 civarında seyrediyor. 24 Haziran seçimleri öncesi tırmanan ve seçimler sonrası ateşi düşen dolar bir kez daha yukarıya dümen kırdı. Borsa İstanbul'da hafta başından itibaren başlayan kayıplar bazı sektörlerde yüzde 20'lere yaklaşırken dolar dün gece ilk kez 5 liraya yaklaşarak 4.96'dan işlem gördü.

12 Temmuz 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
12 Temmuz Dolar kuru son dakika 1 Dolar kaç TL oldu?

1 Dolar kaç TL oldu sorusuna vatandaşlar yanıt arıyor. 12 Temmuz Dolar kuru dolar kaç TL oldu? Dolar kuru son dakika hareketlerinde son durum nedir? Gece saatlerinde Dolar ve Euro tarihi rekorunu yeniledi. Gece saat 00:35 itibariyle ABD doları 4,9796'ya, Euro'da 5,8187 bandına yükseldi. Hızlı bir şekilde yükselen Dolar ve Euro ilerleyen dakikalarda düşüşe geçti. Gece 01:30 itibariyle dolar kuru 4,9098 civarında seyrediyor. Piyasalarda yaşanan bu hareketlilik vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin ederek göreve başlamasının ve Hazine-Maliye Bakanlığı'na Berat Albayrak'ın getirilmesi ardından piyasalar Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu'nun yapısını da izleyecek.

DOLAR KAÇ TL? (12 TEMMUZ DOLAR KURU)

12 Temmuz gecesi saat 01:33 itibariyle 1 ABD Doları alış 4,9143, satış 4,9214 değerinden işlem görüyor.

Dolar tüm zamanların rekorunu kırdı. Borsa İstanbul'da hafta başından itibaren başlayan düşüşle birlikte dövizde büyük hareketlilik yaşanıyor. Dolar ilk kez dün gece uluslararası piyasada 5 lira sınırına dayanarak 4.96'dan işlem gördü. Euro ise Türk lirası karşısında değer kazanarak 5.77'ye kadar yükseldi. 

ABD – ÇİN GERİLİMİNİN ETKİSİ

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk kabinesinin açıklanması ardından sert yükselen dolar/TL'de yaşanan ilk tepki 
ardından küresel piyasalara daha paralel bir seyir görülüyor.

ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşı geriliminin küresel riskten kaçışı tetiklemesiyle TL gelişmekte olan para birimlerine benzer bir satış baskısı altında.

ABD'nin Çin'den ithal edilen 200 milyar dolar tutarında ürüne ek gümrük vergisi getirme tehdidinde bulunarak dünyanın en 
büyük iki ekonomisini ticaret savaşına gitgide daha yakın hale getirmesiyle birlikte küresel risk iştahı da oldukça kırılgan.

ERDOĞAN’DAN DOLAR MESAJI

Habertürk'ten Veyis Ateş'in aktardığına göre; Erdoğan ekonomiye yönelik de mesajlar verdi. Erdoğan doların yükselişine ilişkin, "Dolar çok kısa sürede düşecek, göreceksiniz" dedi. Erdoğan, faizlerin de düşeceğini söyledi.

Erdoğan, Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak'ın görevi başarıyla sürdüreceğine inandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı ile ilgili soruya yanıt veren Erdoğan, "Başkan Yardımcısı sayısı artabilir" yanıtını verdi.

Erdoğan, yemin töreni sırasında ayağa kalkmayan muhalefetin sorulması üzerine, "Hiç umurumda değil, kendi bilecekleri iş" dedi.

Maliye ve Hazine'nin birleşmesine değinen Erdoğan, "Yabancı basına göre hareket edemeyiz." diye konuştu.