25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

15 Temmuz gazileri tank önünde kitap dağıttı

15 Temmuz gazileri, 28 Şubat postmodern darbesinin yıldönümünde kitap fuarında bulunan temsili tankın önünde ziyaretçilere kitap dağıttı.

İHA28 Şubat 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
28 Şubat postmodern darbesinin yıldönümünde Arnavutköy Belediyesi anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. 4'üncü CNR İstanbul Uluslararası Kitap Fuarında “15 Temmuz” temasıyla stant açan Arnavutköy Belediyesi alana yerleştirdiği temsili bir tankın üzerine koyduğu kitapları, ziyaretçilere hediye etti. “Kitap okuyorum, Darbeye karşı duruyorum, Türkiyemi seviyorum” yazılı sloganın önünde bulunan tankın üzerindeki kitapları 15 Temmuz gazileri fuar ziyaretçilerine dağıttı.  Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı da ziyaretçilere kitap hediye ederek, kitapların tanktan güçlü olduğunu vurguladı.
 
15 Temmuz gazisi Safiye Bayat darbeleri lanetleyerek, “15 Temmuz Şehitler Köprüsü gazisiyim. 15 Temmuz gecesi yürüyerek köprüye çıktım.  Darbeci hain askerlerle karşı karşıya geldim, neden burada olduklarını sordum. Onlar da bana gitmem konusunda ısrarcı davrandılar, tartakladılar.  Yaralı bir kız kardeşime giderken G3 mermisiyle sağ bacağımdan yaralandım. Platinle duruyorum, aksıyorum. Öncelikle Allah için çıktığımız bu yolda vatan millet için yaptığımız bu mücadele gerçekten görülmeye değerdi. Mazlumun, masumun zalimin karşısında verdiği en büyük zaferdi. Savunmasızdık, karşılık beklemeden vatan toprağımızı geçit vermeden bayağı bir mücadele ettik” dedi.
 
Gazi olmaktan onur duyduğunu belirten Bayat, “Bu, ahirete kadar götüreceğimiz güzel bir nişandır. Bir bacağımız, kolumuz gitmiş sorun değil” ifadelerini kullandı.
 
 
 
“Sen samimiysen Allah yardım ediyor”
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde hain darbecilere karşı kahramanlık destanı yazan 15 Temmuz gazisi İskender Çadırcıer, “Darbe kalkışmasını öğrendiğimizde parktaydık, inanamadık. Türkiye'nin böyle bir ortamı yok. Böyle ortamlarda dışarı çıkılmasından korkulmasın. Eğer sen samimiysen Hz. Allah öyle bir yardım ediyor ki korkmuyorsun. Sen yoluna çık Allah'a güven, biz öyle yaptık. Müslüman Türk milleti ne karakterde olduğunu gösterdi. Herkes elinden geleni yaptı” diye konuştu.
 
Murat Yapar isimli gazi ise 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde darbecilerle karşılaştığını ifade ederek, “Allah bir daha tekrarını nasip etmesin. Canla başla mücadele ettik. Cumhurbaşkanımızı şehit vermeyelim diye canımızı ortaya koyduk. Allah o gece sokağa çıkan herkesten razı olsun” dedi.
 
15 Temmuz Gazisi Murat Yapar, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı'nın da kendileriyle yakından ilgilendiğini belirterek teşekkür etti.