26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

‘15 Temmuz milletimizin ölümü öldürdüğü gündür’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Samsun Şubesi’nin açılışını gerçekleştirdi.

30 Eylül 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
‘15 Temmuz milletimizin ölümü öldürdüğü gündür’

 İlkadım ilçesi Kadıköy Mahallesi Paşa Konağı’nda gerçekleşen açılışta konuşma yapan KADEM Genel Başkan Yardımcısı Bayraktar, 15 Temmuz’un tarihimize bir milletin ölümü öldürdüğü gün olarak geçtiğini belirtti.

Bayraktar şöyle devam etti: “Ne mutlu ki milletimiz demokrasi yolunda destansı bir yürüyüş gerçekleştirdi. Düşünün ki bir kadın tek başına ‘kimseyi bekleyemem dedim dışarı çıktım çünkü vatan mücadelesi beklemez’ diyerek gece yarısı yola çıkmış tankın karşısına dikilmiştir. Safiye Bayat’ın bu örneğindeki gibi pek çok kadınımız canını hiçe sayarak ülkesine, değerlerine ve bayrağına sahip çıkmıştır. Bu asil duruşa çok şey borçluyuz. Onu ve onun gibileri bu olgunluğa hazırlayan şey kuşkusuz milli düşünce olmuştur. On yıllardır bir takım güçlerce üzerine toprak atılmaya çalışılsa da ne mutlu ki milli düşünce hala diridir, canlıdır. Bu sayede milletimiz bu hain girişimin darbeden öte bir işgal girişimi olduğunu fark edebilmiş ve ona göre tavır alabilmiştir. 15 Temmuz tarihimize bir milletin ölümü öldürdüğü gün olarak geçmiştir. Ölümü öldüren millet artık hiçbir şeyden korkmaz.”