20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

FETÖ'den yargılanan eski yarbay: İsteğim dışında atamam yapıldı

Kırklareli'de darbe girişimi sırasında zırhlı askeri araçlarla İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan ve vatandaşlar tarafından otoban girişinde durdurulan 81 sanığın yargılanmasına devam edildi.

AA24 Şubat 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
FETÖ'den yargılanan eski yarbay: İsteğim dışında atamam yapıldı

Kırklareli'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı kışladan, zırhlı askeri araçlarla İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan ve vatandaşlar tarafından otoban girişinde durdurulan 81 sanığın yargılanmasına devam edildi. 

Kırklareli 1. Ağır Ceza Mahkemesince Halk Eğitim Merkezi salonunda görülen duruşmaya, eski Tuğgeneral Cemalettin Doğan ve eski Yarbay Latif Çiçek'in de aralarında bulunduğu 38'i tutuklu 81 sanık katıldı.

Duruşmada savunma yapan, darbe girişimi sırasında Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı eski 2. Tabur Komutanı olan tutuklu sanık Yarbay Latif Çiçek, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Darbe girişiminin yaşandığı gece Lüleburgaz'da hiç kimsenin burnunun bile kanamadığını ifade eden Çiçek, ''Darbe gecesinin yaşandığı gece mesai bitiminden sonra evime gittim ve saat 23.00'te aranarak göreve çağrıldım. Yasal çerçevelerin içerisinde verdiğim emirlerin tüm sorumluluğu bana aittir. Yasal olan bu emirleri askeri hiyerarşi içerisinde getiren tabur personelinin hiçbir hukuki sorumluluğu yoktur.'' dedi.

Çiçek, "Asla suç içeren bir konuşma yapmadım ve davranışta bulunmadım. Vatandaşlara karşı 'lütfen olayları provoke etmeyin, bizim muhatabımız polis' diye konuşarak, olayı çözeceğimizi anlatarak onları sakinleştirmeye çalıştım." ifadelerini kullandı.

İsteği dışında ataması yapılmış

İstek formuna yazmamasına rağmen atamasının Lüleburgaz'a yapıldığını aktaran Çiçek, ''Darbe girişiminden 4 gün önce 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına tabur komutanı olarak atandım. Tayin istek formuna 10-15 il yazmama rağmen, istek dışı Lüleburgaz'a atandım. O gece hiç kimseyi tehdit etmedim ve bana verilen emirleri yerine getirdim.''iddiasında bulundu.