25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Bayburt iftar vakti

İlk teravih 26 Mayıs 2017 akşamı yatsı namazı sonrası kılındı. 2017 Ramazan’da ilk oruç 27 Mayıs Cumartesi günü tutuldu.

5 Haziran 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Bayburt iftar vakti

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı 2017 Ramazan imsakiyesine göre Bayburt'ya ftar, akşam ezanı, sahur, imsak ve teravih vakitleri ne zaman? Aşağıdaki linke tıklayarak Ramazan sayfamıza ulaşabilir, Diyanet İşleri Başkanlığı 2017 Bayburt Ramazan imsakiyesine bakabilirsiniz.

 

BAYBURT İMSAK, İFTAR VE TERAVİH SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

RAMAZAN AYI NEDİR?
 
Manevi güzelliklerle dolu olan Ramazan ayı müminler için bir rahmet ve mağfiret mevsimidir. Bu kıymetli zaman dilimini ibadet ve iyiliklerle değerlendiren mümin ebedi mutluluğun kapısını açar. Cehennemden kurtuluş beratını alarak zaman ve mekân cennetine doğru yol alır. Bir hadis-i şerifte şöyle buyurulmaktadır:“Ramazan Ayı gelince, cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar zincire vurulurlar”
Ramazan, öncelikle oruç gibi türlü hikmetlerle dolu bir kulluk görevinin yerine getirildiği,her türlü hayır, rahmet ve bereketi kendisinde barındıran bir aydır. Dolayısıyla Ramazanayının en önemli özelliği oruç ibadetinin bu aya tahsis edilmesidir. Bundan dolayı Ramazanayına “Şehr-i Siyam” denilmiştir.