18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Mardin iftar vakti

2017 Ramazan’da ilk oruç 27 Mayıs Cumartesi günü tutuldu.İlk teravih 26 Mayıs 2017 akşamı yatsı namazı sonrası kılındı.

5 Haziran 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Mardin iftar vakti

Rengarek çiçek bahçesi gibi her dilden, her renkten, her ırktan insanların yaşadığı tarihi şehir Mardin'de de mübarek Ramazan ayı coşkuyla geçiyor. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, birçok dine mensup insanların yaşadığı teravih saat kaçta? Mardin'de imsak, iftar ve teravih vakitleri ne zaman sorusunun cevabını haberimizde bulabilirsiniz.

MARDİN İÇİN İMSAK, İFTAR VE TERAVİH VAKİTLERİ

 

RAMAZAN AYI NEDİR?
 
Manevi güzelliklerle dolu olan Ramazan ayı müminler için bir rahmet ve mağfiret mevsimidir. Bu kıymetli zaman dilimini ibadet ve iyiliklerle değerlendiren mümin ebedi mutluluğun kapısını açar. Cehennemden kurtuluş beratını alarak zaman ve mekân cennetine doğru yol alır. Bir hadis-i şerifte şöyle buyurulmaktadır:“Ramazan Ayı gelince, cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar zincire vurulurlar”
Ramazan, öncelikle oruç gibi türlü hikmetlerle dolu bir kulluk görevinin yerine getirildiği,her türlü hayır, rahmet ve bereketi kendisinde barındıran bir aydır. Dolayısıyla Ramazanayının en önemli özelliği oruç ibadetinin bu aya tahsis edilmesidir. Bundan dolayı Ramazanayına “Şehr-i Siyam” denilmiştir.