19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Sözleşmeli öğretmenlik tercih başvuruları başladı

Sözleşmeli öğretmenlik atamaları için tercih başvuruları bugün başladı.

19 Temmuz 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Sözleşmeli öğretmenlik tercih başvuruları başladı

Sözleşmeli öğretmenlik atamaları için tercih başvuruları bugün başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 11 Temmuz'da sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav sonuçlarını "www.meb.gov.tr" internet adresinden açıklamıştı.

Adaylar, atama tercih başvurularını 20 Temmuz Cuma gününe kadar MEB'e yapabilecek.

Atama sonuçları 23 Temmuz'da duyurulacak.

MEB ATAMA TERCİHLERİ GİRİŞ EKRANI

 

MÜLAKAT SONUÇLARI İÇİN TIKLA
 


SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK TERCİHLERİ BAŞLADI

Türkiye'nin dört bir yanında Milli Eğitim Bakanlığı MEB'e bağlı okul öncesi eğitim, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise eğitim kurumları bulunmakta olup bu eğitim kurumlarında toplam bir milyona yakın öğretmen görev yapmaktadır. Merekle beklenen atama tercihleri 17 Temmuz ile 20 Temmuz arasında alınacak. Atama sonuçları ise 23 Temmuz'da belli olacak. Adaylar, sözlü sınav sonuçlarına TC kimlik numaraları ile  "www.meb.gov.tr" internet adresinden ulaşabilecek.



TERCİH İŞLEMİ NASIL YAPILACAK?

MEB’in atama yapacağı 20 bin sözleşmeli öğretmenlik için başvurular Mart ayında alındı. Sözlü sınavlar ise 14 Nisan-8 Mayıs arasında yapılmıştı. Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 20 (yirmi) okulu elektronik ortamda tercih edebilecek.

Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecek. Tercihler herhangi bir il veya ilçe millî eğitim müdürlüğüne onaylatılacak. Adaylar il veya ilçe millî eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylanmadıkça tercih değişikliği yapabilecek. Adayların tercih dışı seçenek olarak; “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum”, “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum” seçeneklerinden birini mutlaka işaretlemesi gerekecek.

Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Adayların puanlarının eşitliği hâlinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınacak, eşitliğin devamı hâlinde atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecek.