20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

3600 ek gösterge memurlara umut olacak

3600 ek gösterge haberleri merak ediliyor. Polis, öğretmen, hemşire, din görevlisi ve idarecilerin ek göstergeleri 3.200’den 3.600’e yükseldi. Bu düzenlemeyle, ilgili mesleklerden emekli olanların maaşları yeniden hesaplanacak. Buna göre birinci dereceden ve 30 yıl çalışarak emekli olan bir polisin fiili hizmet zammı da dikkate alınarak hesaplanacak emekli aylığı 637 lira, emekli ikramiyeleri 27 bin 13 lira artacak.

21 Temmuz 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
3600 ek gösterge memurlara umut olacak

3600 Ek Gösterge Emektarlara Vefa Gençlere Umut Olacak

Akit’e konuşan Genel Başkan Ali Yalçın, son yıllarda eğitimin fiziki ve teknolojik altyapısında da önemli ölçüde gelişmeler yaşandığını belirterek, “ Okullaşma oranı artmış ve öğretmen başına düşen öğrenci sayısı, derslik ve şube başına düşen öğrenci sayılarında oldukça olumlu gelişmeler yaşanmıştır. Bütün bu gelişmelere rağmen eğitim sisteminin süreçleri ve çıktıları ile ilgili önemli sorunlar bulunmaktadır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle birçok konuda olduğu gibi eğitim konusuna doğru ve kalıcı adımlar atılacağı umudu içindeyiz. Çünkü eski Türkiye’nin olumsuzluklarının başında gelen, sorunların tespiti ve çözümü konusundaki çarpık bürokratik teamüllerin, yeni sistemle bertaraf edilmiş olacağını düşünüyoruz. Yönetim sistemindeki bu dinamizm, eğitim sorunlarının çözümünde kendisini hissettirmelidir” dedi.

MEB’in öğretmen istihdam politikası konusunda beklentilerini dile getiren Yalçın “Son 15 yılda eğitimi iyileştirmek için yapılan hamlelerden en önemlisi de yeni öğretmen atamalarıdır. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı görev yapan mevcut öğretmenlerin yaklaşık üçte ikisi son 15 yılda atanmıştır. Bu sayı, okulların öğretmen ihtiyacını karşılamak için oldukça önemlidir. Ancak bununla beraber 100 bine yakın öğretmen ihtiyacı ve sayısı yüz binlerle ifade edilen öğretmen adayları sorunu da devam etmektedir. Bizler, bu ülkenin geleceğine yapılacak yatırım olarak gördüğümüz öğretmen istihdamı konusunda, açık kalmayacak şekilde kadro tahsis edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Ardından dört gözle bekledikleri 3600 ek gösterge nedeniyle emekli olmayan emektar öğretmenlerimizin yüzü güldürülmelidir. İlerlemiş yaşı ve sağlık sorunlarına rağmen 3600 ek gösterge beklentisiyle henüz emekli olmayan öğretmenlerimize bu imkân bir an önce verilmeli, böylece genç öğretmen adaylarımızın atanma imkânı biraz daha arttırılmalıdır.

Eğitim fakültelerinin öğrenci sayıları da öğretmen ihtiyacı projeksiyonlarına göre ayarlanarak önümüzde yıllarda atama bekleyen yüz binlerce gencimizin heba olmasına müsaade edilmemeli, adeta kanayan yaramız olan beşeri sermeye konusundaki plansızlığın bedeli gençlerimize ödetilmemelidir. Yeni Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’a hayırlı olsun diyorum. Sayın Selçuk’un öncelikli olarak eğitim kamuoyunun gündemini meşgul eden sorunlara kulak vermesi ve bu sorunlara eğilmesi gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Fiziki iyileştirme, nitelikle taçlandırılmalı

Eğitim sistemini iyileştirmeye yönelik tüm nicel gelişmelere rağmen, eğitimin kalitesinde istenen düzeyde bir ilerleme sağlandığını söylemenin güç olduğunu vurgulayan Yalçın, “PISA ve TIMSS gibi uluslararası karşılaştırmalı çalışmalar ile yükseköğretime geçiş sınavlarının sonuçları incelendiğinde, öğrencilerimizin önemli bir kısmının temel becerileri elde edemeden eğitim sisteminden mezun olduğunu görüyoruz. Öğrencilerin temel bilgi ve becerileri elde etmelerini sağlayacak yeni ve güçlü mekanizmalar geliştirilmeli ve bir an önce yürürlüğe sokulmalıdır. Milli Eğitim yeni Bakanı Sayın Ziya Selçuk’un bu konuda önemli çalışmalarının olduğunu biliyoruz. Eğitimin altyapısı konusunda önemli bir sorunumuz da bulunmadığına göre bu nicel iyileştirmelerin, eğitimin niteliğine yönelik katma değere dönüşmesi lazım” diye konuştu.