18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

57 yıl sonra ibadete açılıyor

ANTALYA Rölöve ve Anıtlar Müdürü Cemil Karabayram, 57 yıldır ibadet yapılamayan Bodrum Kale Camisi’nin yeniden ibadete açılması için çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Ben inanıyorum ki Kanuni Sultan Süleyman’ın kaleyi fethettiği gün eda ettiği namazı, inşallah Cumhurbaşkanımız yeniden sağlayacaktır” dedi.

25 Temmuz 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
57 yıl sonra ibadete açılıyor

DEMİREL KAPATTI

Bodrum Kalesi’ndeki şapelin 1523 yılında Kanuni Sultan Süleyman tarafından camiye dönüştürüldüğünü hatırlatan Karabayram, 1960’da ibadete kapatılan caminin, Fransızların 1917’deki bombardımanında yıkılan minaresinin de 1997’de yapıldığını ifade etti.Karabayram, tarihicaminin dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e bizzat çivi çaktırılarak ibatede kapattırıldığını ileri sürdü.

VATİKAN’A MESAJ

Caminin ibadete kapatıldığı dönemde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in Roma’ya mesajlar verdiğini de hatırlatan Cemil Karabayram, şunları söyledi: “Bugün arşiv kayıtları incelendiğinde dünya tarihinde görülmeyen bir örnek vardır. Ülkemiz için kıymetli olan caminin içine bir batık gemi maketi bıraktırılarak, caminin provizyonuna tamamen aykırı, görselliğini gölgeleyici ve bir müze işlevi verilerek, ne yazık ki Roma’ya, Vatikan’a mesaj verme adına caminin ibadete kapattırıldığı gerçeği ortadadır.”