19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

72 yaşında üniversiteli oldu, ilk dersine bastonuyla geldi

Edirne'de girdiği sınavı kazanarak Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'ne yerleşen 2 çocuk, 2 torun sahibi 72 yaşındaki Şevki Kılıç, bugün bastonuyla geldiği okulunda ilk dersine girdi.

26 Eylül 2016 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
72 yaşında üniversiteli oldu, ilk dersine bastonuyla geldi
Dilaverbey Mahallesi'nde kirada oturan, sokaklardan topladığı hurdaları satarak geçimini sağlayan Şevki Kılıç, liseyi dışarıdan bitirdikten sonra 4 yıl önce Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Tarih Bölümü'nü kazandı. Ancak sınavlarına giremediği için mezun olamadı. Geçen yıl girdiği sınavı kazanarak Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'ne yerleşen Kılıç, bugün bastonla geldiği üniversitedeki ilk dersine girdi. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakcoğlu'nda eşlik ettiği Kılıç, arkadaşlarıyla tanışarak üniversite sıralarına oturdu.
 
Okulun açılmasını büyük bir heyecanla beklediğini ifade eden Kılıç, "Uzun süredir bunun hayalini kuruyordum. Bugünün gelmesini de büyük bir heyecanla bekledim. İlkokula başlar gibi tüm eşyalarımı bir gün önceden hazırladım. Üniversiteye girdiğim için mutluyum. Okuldan sonra evimi geçindirmek için yeniden hurdacılık yapmaya devam edeceğim" dedi.
 
REKTÖR YALNIZ BIRAKMADI
 
Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu Kılıç'ı ilk dersinde yalnız bırakmadı. Fakülteye birlikte gelen Tabakoğlu, Kılıç'ı tebrik ederek başarılar diledi ve "72 yaşında elinde bastonuyla üniversiteye ilim almaya gelen bir bilge insan. Bu davranışıyla önemli dersler veriyor. Kendisini tebrik eder, başarılar dilerim" diye konuştu.