20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

ABD Türkiye sınırına zırhlı araç konuşlandırdı!

Türkiye'nin NATO müttefiki ABD, PYD'ye sahip çıkarak sınıra zırhlı araç konuşlandırdı. Türkiye ile YPG arasında çatışmaları önlemek amacıyla atıldığı iddia edilse de Amerika, fiilen terör örgütünü kanatları altına aldı.

28 Nisan 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:

ABD ordusu, Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırına zırhlı araçlar konuşlandırdı. Adımın Türk Silahlı Kuvvetleri'yle (TSK) YPG arasında çatışmaları önlemek amacıyla atıldığı iddia edildi.

Son günlerde Suriye tarafından, PYD/PKK/YPG işgali altındaki bir bölgeden teröristlerce hudut karakollarımıza taciz atışları yapılmaktaydı. Türk Silahlı Kuvvetleri hudut karakollarımıza yapılan saldırılara karşı gerçekleştirilen taciz atışlarına misliyle karşılık vererek 11 teröristin öldüğünü açıklamıştı.

Karaçok'ta 30 terörist öldürüldü

TSK, geçtiğimiz günlerde yaptığı hava harekatında Suriye'nin kuzeydoğusundaki PYD'nin bulunduğu Karaçok'ta 30 civarında bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildi.  

 

ABD: PYD bizim müttefikimiz

Bu hava harekatının ardından ABD olaya tepki gösterdi. ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay John Dorrian PYD saflarını ziyaret etti. Dorrian bu ziyareti “Biz sadece orada müttefiklerimizi ziyaret ettik" diyerek bizzat sahip çıktığını ifade etti.

ABD PYD'yi kanatları altına aldı

ABD terör örgütü PYD'ye sahip çıkarak onu kanatları altına aldı. ABD ordusuna ait zırhlı araçlarla terör örgütü PYD mensupları Türkiye sınırına askeri yığınak yapmaya başladı.

Sputnik'te yer alan bir haberde PYD'li bir kaynağın, "Türkiye'nin bize saldırmasını önlemek için ABD'yle görüştük." ifadelerini kullandı.

Daha önce de Münbiç'te de asker konuşlandırarak Türkiye ve Özgür Suriye Ordusu'yla (ÖSO) ile PYD arasına askerlerini koymuştu.

Kaynak: Yenişafak