23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Adana'da özel öğrenci yurdunda yangın: 12 kişi hayatını kaybetti

Adana'nın Aladağ İlçesi'nde özel bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangında, 11'i kız öğrenci ve 1 eğitmen olmak üzere 12 kişi hayatını kaybederken, 22 öğrenci de yaralandı. Yurtta 34 kişinin kaldığını belirten Adana Valisi, '12 kişi hayatını kaybetti. Yangının elektrik kontağından çıktığı anlaşılıyor' dedi.

DHA-AA29 Kasım 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:

Adana'nın Aladağ ilçesinde bulunan 3 katlı özel bir öğrenci yurdunda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Yapılan aramada yurdun son katında 12 kişinin cenazesine ulaşıldı.  Yaralanan 22 öğrenci, kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Vali Demirtaş: İçeridekilerin tamamına ulaştık

 

Adana Valisi Mahmut Demirtaş çıkan yangına ilişkin, "Yangında 12 vatandaşımızı kaybettik. Bunlardan 11'i öğrenci, biri eğitmen. 22 vatandaşımız da yaralı. İçeridekilerin tamamına ulaştık. İlk belirlemelere göre yangının elektrik kontağından çıktığını tahmin ediyoruz." dedi.

Demirtaş, olay yerindeki incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, özel öğrenci yurdundaki yangının saat 19.25 civarında çıktığını söyledi.

 

 "DURUMU AĞIR YARALI YOK"

 

Demirtaş, yaralıların hastaneye kaldırıldığını belirterek, "Yaralılardan durumu ağır olan herhangi kimse yok. Yaralıların bazıları pencereden atlamışlar." ifadesini kullandı.

Cenazeler Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü

Yangında yaşamını yitiren 12 kişinin cenazeleri, Adana Adli Tıp Kurum morguna kaldırıldı.

Cenazeler, otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

 

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan da morga geldi.

Ekiplerin yoğun müdahalesiyle yangın söndürüldü

Bir anda büyüyen yangına ihbar üzerine çağrılan itfaiye ve orman işletme ekipleri müdahale etti.

Ekiplerin yoğun müdahalesi sonucu yangın söndürüldü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, VALİ DEMİRTAŞ'TAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana Valisi Demirtaş'ı telefonla arayarak yangın hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre; yangında can kayıplarının olmasından derin üzüntü duyduğunu ifade eden Erdoğan, yangında hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralanan öğrencilere de acil şifa dileğinde bulundu.

BAŞBAKAN YILDIRIM BİLGİ ALDI

Başbakan Binali Yıldırım, yangına ilişkin ilgili bakanlardan ve Adana Valisi Mahmut Demirtaş'tan bilgi aldı.

BAKANLAR BÖLGEYE GİDİYOR

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya bölgeye gidecek.

Çıkan yangına ilişkin bölgeye gidecek isimler arasında AFAD Başkan Vekili Mehmet Halis Bilden de bulunuyor.

"YANGININ ÇIKIŞ SEBEBİ ARAŞTIRILIYOR"

Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, yangına ilişkin, "Yangının çıkış sebebi araştırılıyor. Umarız ölü ve yaralı sayısı artmaz." dedi.

Yangında "12 kişininin öldüğü, 22 kişinin de yaralandığı" bilgisine ulaştıklarını belirten Akgedik, "Yangının çıkış sebebi araştırılıyor. Umarız ölü ve yaralı sayısı artmaz. Olay yerinde ekipler çalışmalarını sürdürüyor." şeklinde konuştu.

AB BAKANI ÇELİK: ÇOK ACI YÜREK YAKAN BİR HABER

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adana'da bir özel öğrenci yurdunda çıkan yangına ilişkin taziye mesajı yayımladı.

Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Adana'da bir öğrenci yurdunda çıkan yangında hayatını kaybeden kardeşlerimiz var. Brüksel'de aldığım bu acı haber yüreğimizi yaktı. Çok acı, yürek yakan bir haber. Allah rahmet eylesin kardeşlerimize. Mekanları cennet olsun." değerlendirmesini yaptı.

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU: BAŞIMIZ SAĞ OLSUN

Çavuşoğlu da Twitter hesabından paylaştığı mesajda, "Başımız sağ olsun. Rabb'im gencecik yavrularımızın ailelerine sabırlar versin." ifadelerini kullandı.

BAKAN ÇELİK: OLAY ARAŞTIRILACAK

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, öğrenci yurdunda çıkan yangınla ilgili şunları söyledi: Acı kaybımız var, çocuklar var. Şu anda bu şekilde bir değerlendirme yapılıyor 22 civarında yaralımız var. Çok acı bir şey. Yangının sebebi nedir şu anda olay yerinde kriz masası kuruldu, Vali bey başında. Bakanlarımız Adana'ya geçiyor. Ben de yarın Brüksel'deki temaslarımı erken bitirip Adana'ya geçeceğim. Orada vatandaşlarımızla olmak istiyorum. Mümkün olduğunca programımı kısa kesip oraya geçeceğim. Elektrik kontağından çıktığı kesin değil sadece bu oradaki değerlendirmedir. Milletimizin başı sağolsun. Olay araştırılacak. 

“HÜKÜMETİMİZ BU KONUYU ÇOK CİDDİYE ALIYOR

Adana Milletvekili Talip Küçükcan yaptığı açıklamada '12 Evladımızı kaybettik, 22 evladımız tedavi altında. Olayın başladığı andan itibaren bizlerde yakından takip ediyoruz. Spekülasyona gerek yok bilgi için tam ve doğru bilgiler geldikten sonra paylaşılacaktır. Adana olarak yakından takip ediyoruz. Hükümetimiz bu konuyu çok ciddiye alıyor' dedi. 

ADANA BELEDİYE BAŞKANI HABİL GÖÇ'TEN AÇIKLAMA

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Habil Göç, "Yangın söndürüldü. Üst kattaki öğrencilerin kalabileceği her tarafa ulaşıldı. Alt kattan, orta katlardan üst katlara doğru yangından kaçmak için çıktıkları düşünülüyor. Yaralılarımız var. Üzücü bir hadise. 23 kişi yaralı olarak hastanede, durumu ağır olan kimse yok. Hepsi ortaokul talebesi. 12-13 yaş aralığında birçoğu. Muhtelemen elektrik kontağından çıkmış olabileceği üzerinde düşülüyor. Binanın dışında ahşap kaplama var bu da yangının artmasına neden oldu" dedi.

Öte yandan Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, "Çatı katı ahşap, yangını söndürmeyi zorlaştırdı. Yoğun çabaya rağmen üst kattaki çocuklarımıza ulaşamadık. İlçe merkezinde araçlarımız anında müdahale etti. Ancak duvarların ahşap olması yangını körükleyen etkenlerden oldu" dedi.



MECLİS'TE BÜYÜK ÜZÜNTÜ

TBMM Genel Kurulunda Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşüldü. Görüşmeler sırasında, aralarında Adana Milletvekilleri Fatma Güldemet Sarı ve Necdet Ünüvar'ın da bulunduğu bazı AK Parti milletvekilleri, Adana'nın Aladağ ilçesinde bir öğrenci yurdunda çıkan yangın hakkında yetkililerden bilgi almaya çalıştı. Milletvekillerinin üzgün olduğu gözlendi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI VEYSİ KAYNAK VE İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU  OLAY YERİNDE

Adana'da kız öğrenci yurdunda çıkan yangını haber alır almaz yola çıkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak olay yerine ulaştı. Soylu ve Kaynak'ın açıklama yapması bekleniyor.