19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Adnan Oktar’ın FETÖ'cü isme ajanlık yaptığı ortaya çıktı

Adnan Oktar’ın ajanlık yaptığı 8 kişiden birinin FETÖ’nün ABD’deki kumpaslarından Rıza Sarraf davasına bilirkişi olarak atanan Washington merkezli düşünce kuruluşu FDD’nin Başkan Yardımcısı Jonathan Schanzer olduğu belirlendi.

13 Temmuz 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Adnan Oktar’ın FETÖ'cü isme ajanlık yaptığı ortaya çıktı
İstanbul merkezli 5 ilde düzenlenen Adnan Oktar suç örgütüne yönelik operasyonlarda gözaltı sayısı 192’ye yükseldi. Adnan Oktar’ın emniyetteki sorgusu da sürüyor. Oktar’ın İsrail’den yasadışı para akışı yaptığının belirlenmesi üzerine başlatılan soruşturmada, örgütün cinsel saldırı, siyasi ve askeri casusluk, inanç istismarı gibi suçlara karıştıkları da anlaşıldı. 
 
Casusluk faaliyetleri
 
Adnan Oktar’ın bağlantılarını mercek altına alan polis, 6’sı İsrailli 8 yabancı isimle para akışı ve ajanlık faaliyeti yürüttüğünü tespit etti. İsrail Milletvekili Yehuda Glick aracılığıyla gizli servis MOSSAD’a devletin gizli bilgilerini aktardığı iddia edilen Oktar’ın yabancı ajandasından çok çarpıcı bir isim daha çıktı.  
 
Schanzer’le yakın temas 
 
FETÖ’nün ABD’deki kumpaslarından Rıza Sarraf davasına bilirkişi olarak atanan Washington merkezli düşünce kuruluşu FDD’nin Başkan Yardımcısı Jonathan Schanzer de Oktar’ın irtibat kurduğu isimler arasında. Oktar’ın FETÖ’ye yakınlığıyla bilinen ve Türkiye karşıtı açıklamalarıyla tanınan Schanzer’i İstanbul’da lüks bir otelde ağırladığı da belirlendi. 
 
POLİS BÖYLE YAKALADI
 
Adnan Oktar’a yol ortasında yapılan operasyon kameraya da yansıdı. Kandilli’deki evine geldiğinde kapıdaki polisleri görüp kaçarak Sarıyer’e giden Oktar’a Maslak’ta operasyon yapıldı. 
 
Adnan Oktar’ın aracının önü polisler tarafından kesildi. Araçtan indirilen Oktar ve yanındaki kadın gözaltına alındı. Kelepçelenen Adnan Oktar ve yanındaki kadın polis aracına bindirildi. 
 
Avukatları terör sevdalısı çıktı
 
 Adnan Oktar dosyasına bakan avukatlar şaşırttı. Oktar’ın avukatlığını Atanur Demir yapıyor. Demir aynı zaman yılbaşı gecesi Reina gece klubüne saldırı düzenleyerek 39 kişinin ölmesine sebep olan zanlı Abdulkadir Masharipov’un da avukatlığını yaptı. Mahkeme başkanının Masharipov’a uyarıda bulunmasına “Müvekkiline bağrılıyor” diyerek tepki göstermişti. Oktar’ın diğer avukatı Heyam Fidan’ın ise HDP’nin 5 Haziran 2015’teki Diyarbakır mitingine yönelik düzenlenen bombalı saldırının sanıklarından İsmail Korkmaz’ın avukatlığını yaptı. 
 
Ayrılmak isteyene toplu tecavüz
 
Oktar’ın erkek grubu tarafından kandırılıp bulunan kızlar ‘Turnike sistemi’ diye adlandırılan bölümde seks kölesi yapılıyordu. Kedicikler dışında, bacılar, kız kardeşler, erkekler ve adliye görevlileri gibi çeşitli görevlendirmeler bulunuyordu. Soruşturma kapsamında ifade veren itirafçı kadınlar korkunç yapılanmayı anlattı. İddialara göre örgüte ihanet eden ya da ayrılmak isteyen kadınlar toplu cinsel istismara uğruyordu.
 
A9 TV’ye ceza yağmuru
 
RTÜK, Adnan Oktar’ın sahibi olduğu A9 TV’ye bugüne kadar en üst orandan 7 kez idari para, 3 kez uyarı ve 5 defa program durdurma cezası verdi.
 
Örgüt hedef gösterdi‘kedicikler’ vurdu
 
Adnan Oktar grubuyla ilgili şikayetlerin FETÖ’cü savcılar tarafından takipsizlikle sonuçlandırıldığı ortaya çıktı. Yargıtay’daki tarihi eser kaçakçılığı dosyasının da 17/25 Aralık öncesinde FETÖ’cüler tarafından kapatıldığı bildirildi. FETÖ’nün Adnan Oktar grubunu kumpas ve casusluk işinde taşeron olarak kullandığı da anlaşıldı. O isimlerden biri de Ergenekon mağduru Avukat Serdar Öztürk.  Keşif yapıyorlardı 
 
Ergenekon kumpası mağduru Öztürk, daha önce savcılığa yaptığı şikayette FETÖ’nün hedef seçtiği kişilerin evlerinde ve iş yerlerinde Oktar grubundaki kadınların keşif yaptığını belirtmişti. Örgütün aynı zamanda casusluk teşkilatı olduğunu ve FETÖ’yle hareket ettiğini öne sürmüştü.
 
Vatan hainleriyle sürekli görüşüyormuş
 
 HTS kayıtlarını inceleyep polis Oktar’ın FETÖ’nün üst düzey örgüt üyeleriyle de sık sık görüştüğünü belirledi. Bunların başında ise Tuncay Opçin ve Mehmet Baransu geliyor. Adnan Oktar’ın yapıtğı tüm görüşmeleri
gizli kamerayla kayıt altına aldığı bu kayıtların incelenmesinde birçok FETÖ üyesi isimle özel görüşmeler yaptığı belirlendi. Oktar’ın ayrıca sohbetlerinde FETÖ’cü yazar Ali Bulaç’ın meallerinden başkasını okumayı yasakladığı öğre-
nildi.
 
İşte Oktar grubundan sorumlu imam: Emre Çelik
 
FETÖ ile derin irtibatlı Oktar grubundan sorumlu imamın Emre Çelik olduğu belirlendi. FETÖ’nün ABD’deki en önemli yapılarından Rumi Forum’un Başkanı Çelik hain örgütün en önemli isimlerinden. Oktar gru
bunun şantajla elde ettiği yasa dışı bilgi ve belgeleri ABD’de CIA’e aktardığı iddia edildi. Çelik, en son  ABD’deki NATO PA toplantısına davetli olmamasına rağmen CIA tarafından içeriye alınmasıyla gündeme gelmişti. 
 
O bilgilerle Türkiye’yi karaladılar
 
AdnAN Oktar’ın yanı sıra yakın adamlarının da zaman zaman İsrail’deki siyasi bir partiyle görüştükleri belirlendi. İsrail Savunma Bakanı Liberman’la ilişkilendirilen partinin Türkiye karşıtı faaliyetleri ve politikalarını örgütün veri ve bilgi desteğiyle yürüttükleri iddia ediliyor. 
 
17 saatlik arama sonrası mühür
 
Adnan Oktar’ın Çengelköy sırtlarında, orman içindeki lüks villasına giren polisler 17 saat arama yaptı. Bazıları zırhlı 18 araç çekicilerle götürüldü. Kapısına mühür vurulan villanın önünde polis nöbet tutuyor.
 
Oktar’ın yanından ayırmadığı ‘Aslan’a benzetilen kedisi ve diğer kediler villanın mühürlenmesiye sokakta kaldı.
 
 
(Akşam)