19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Afrin'e nakledilecek her türlü destek Türkiye'nin hedefi olacak

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ: 'Suriye'nin neresinde olursa olsun Afrin bölgesine nakledilecek her türlü silah, mühimmat Türkiye'nin hedefidir. Bunları gördüğümüz yerde vuracağız, imha edeceğiz ya da teslim alacağız. Üçüncü bir şey yoktur.'

AA6 Şubat 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
Afrin'e nakledilecek her türlü destek Türkiye'nin hedefi olacak
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Çankaya Köşkü'nde, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken düzenlediği basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulundu. 
 
Amerika'nın, Afrin'de YPG'ye tırlarla silah yardımı yapmaya devam ettiği iddialarına ilişkin soru üzerine Bozdağ, Türkiye'nin daha önce defalarca PYD/YPG terör örgütlerine silah verilmemesi hususunu ABD'li yetkililere ilettiğini söyledi.
 
Bozdağ, ABD'li yetkililerin, DEAŞ ile mücadelede kullanılması şartıyla PYD ve YPG'ye silah yardımında bulunduğunu, 5 bin tır, 2 bin kargo uçağı dolusu silah ve mühimmat yardımı yaptığını aktardı.
 
Bu silahların Türkiye'ye karşı kullanılması ihtimalinin yüksek olduğunu ifade ettiklerini anlatan Bozdağ, şu anda bölgede DEAŞ teröristlerinin etkinliğinin yok denecek kadar azaltıldığını, bölgenin büyük oranda DEAŞ terör örgütünden ve DEAŞ'lı teröristlerden temizlendiğine dikkati çekti.
 
Türkiye'nin Afrin'e başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nın devam ettiğine işaret eden Bozdağ, harekat devam ederken de PYD/YPG terör örgütlerinin daha önce kendilerine verilen silahları NATO'nun üyesi, ABD'nin müttefiki olan Türkiye'ye karşı kullandığını vurguladı.
 
"Bölgeden intikalleri çok yakından takip ediyoruz"
 
Bekir Bozdağ, şunları kaydetti:
 
"ABD'nin, Afrin bölgesine şu anda yaptığı silah yardımını tespit etmiş değiliz. Diğer bölgelerde silah yardımı yaptığına dair de elimizde somut veriler şu anda yok. Ancak arazide olup bitenleri biz yakinen takip ediyoruz. Fakat daha önce Kuzey Irak'ta ve Fırat'ın doğusunda Münbiç'te, Rakka operasyonları sırasında bölgedeki PYD/YPG terör örgütlerine ve bunların teröristlerine, PKK'ya ulaşan silahları PYD/YPG ve PKK'lı teröristlerin nakil ederek Afrin bölgesine ulaştırma gayretleri içerisinde olduklarını biliyoruz. Buna dair ciddi ve istihbari bilgiler var. Suriye'nin neresinde olursa olsun Afrin bölgesine nakledilecek her türlü silah, mühimmat Türkiye'nin hedefidir. Bunları gördüğümüz yerde vuracağız, imha edeceğiz ya da teslim alacağız. Üçüncü bir şey yoktur. O nedenle de bölgeden intikalleri de çok yakından takip ettiğimizi ve bunlara geçit vermeyeceğimizi de ifade etmek isterim."