24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

2018 Ak Parti 6.Olağan Kongre canlı olarak izlendi

AK Parti'de kongre gününde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 6. olağan kongresi öncesi vatandaşlara seslendi.

18 Ağustos 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
2018 Ak Parti 6.Olağan Kongre canlı olarak izlendi

AK Parti'de kongre günü... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 6. olağan kongresi öncesi vatandaşlara seslendi.

 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Bizler tek milletiz, te bayrağız, tek vatanız, tek devletiz. Biz şu ana kadar kimsenin önünde eğilmedik. Yok şuymuş, buymuş, dolarmış. Onların dolarları varsa bizim Allah'ımız var. Bugüne kadar bizi çökertemediler, bundan sonra da çökertemeyecekler.

Şu büyükşehirlerin tamamını milletimizden emanet almaya hazır mıyız? İstiyoruz ki bütün büyükşehirlerimiz, 81 ilimiz modern bir belediyecilik anlayışını görsün.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KONGRE ÖNCESİ KALABALIĞA SESLENDİ

Hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.Şuanda partimiz 17 yaşında. Geleceğe çok daha iyi hazırlanan bir parti olarak dünyaya en büyük mesajları bugün tekrar veriyoruz. Bizler tek milletiz, tek bayrağız, tek vatanız, tek devletiz. Bizi bölmek, parçalamak isteyenlere en güzel cevabı sandık ve meydanlarda veriyoruz. Yeni sistemle ilk defa kongremizi yaparak inşaallah dünyaya farklı bir mesaj vereceğiz. Şuanda karşımda onbinleri görüyorum. Yok şuymuş yok dolarmış yok böyle bir şey. Onların dolarları varsa bizim Allah'ımız var. Ve yolumuza emin adımlarla yürüyoruz, yürüyeceğiz. Hiç endişeniz olmasın. Bugüne kadar bizi çökertemediler bundan sonra da çökertemeyecekler. Yeter ki siz dimdik ayakta durun.

 

"BÜYÜKŞEHİRLERİN TAMAMINI MİLLETİMİZDEN EMANET ALMAK İSTİYORUZ"

Şuanda ağustos ayını geride bırakıyoruz. 26 Ağustos'ta Malazgirt'teyiz. Oradan Sultan Alparslan gibi yeniden yola çıkacağız. Sonra 30 Ağustos geliyor. 30 Ağustos'ta yine Kocatepe'deki gibi dimdik ayakta duruşumuzun işaretini vereceğiz. Kararlılıkla eylül, ekim, kasım, aralık, ocak, şubat ardından mart yerel seçimler. Büyükşehirlerin tamamını milletimizden emin almaya hazır mıyız? İstiyoruz ki bütün büyükşehirlerimiz, 81 vilayetimiz modern bir belediyecilik anlayışını görsün.

 

CHP’NİN AK PARTİ KONGRESİNE KATILIM GÖSTERMESİ

CHP’nın uzun bir aradan sonra AK Parti’nin kongresine Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya’nın katılım göstermesi üzerine Hayati Yazıcı şu yorumda bulundu:

Doğru bir yaklaşım… Siyasi partiler ülke yönetiminde yarışan rekabet içinde olan kurumlardır. Birbirinin hasmı, birbirinin düşmanı değillerdir. Önemli etkinliklere davet olduğu sürece bu katılım sağlanmalıdır, davet de olmalıdır. Bizim HDP’yi davet etmeyişimizin sebebini aziz milletimiz anlıyor diye düşünüyorum.

DEV EKRANLARDAN TAKİP EDİYORLAR

Salon çevresi bariyerlerle araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Kongreye  katılacaklar için güvenlik noktaları oluşturuldu. Partililer detaylı üst  aramasından geçirildikten sonra alana alınıyor. Salona giremeyenler de kongreyi dışarıda kurulan dev ekranlardan takip etti. Kongre salonunda delegeler, engelliler, gazeteciler ve köşe yazarları  için ayrı platformlar yer aldı.

AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi nedeniyle günler öncesinde yapılan  planlamayla geniş güvenlik önlemleri alındı. Çevik kuvvet, güvenlik şube, terör, trafik ve özel harekat ekipleri  başta olmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğünün tüm birimlerinden çok sayıda polis, kongre nedeniyle görev yapıyor.