19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

AK Parti MKYK Üyesi Sancak: 365 gün nöbetteyiz

AK Parti MKYK Üyesi ve ESMEDYA Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, 15 Temmuz'un birinci yılında 2 gün boyunca Sarıyerlilerle omuz omuza demokrasi nöbeti tuttu.

17 Temmuz 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
2 gün boyunca Sarıyerlilerle omuz omuza demokrasi nöbeti tutan AK Parti MKYK Üyesi ve ESMEDYA Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, "Başkomutanımız hadi nöbet yerine diye emir verdiğinden beri de buradayım. Sarıyer halkıyla birlikte. Tabi bu milli bağımsızılığın nöbeti. Demokrasinin nöbeti. Ama 365 gün sınır boylarında, Gabar'da, İkiyaka Dağları'nda, Kato'da sınırı bekleyen aslanlarımız var. Biz sivil nöbetçiler olarak da diyoruz ki biz, sizinle beraber nöbetteyiz" dedi.
 
"İNGİLİZ DONANMASI TEK BİR ASKER BİLE ÇIKARAMADI"
 
Türk milletinin 15 temmuz'da yeniden sokağa yansıyan kültürel kodlarını bir anektodla anlatan Sancak, "Ben bu vesileyle Sarıyer'in tarihsel bir anısını anlatmak istiyorum.  Navarin'de yakmıştı donanmamızı kahpe düşman. Gafil yakalayarak. Sonra savunmasız yurt var sanarak, İngiliz donanması İstanbul'a gelmişti. Ama bu İstanbul halkı üç gün sahilde nöbet tuttu. Ve İngiliz Donanması tek bir asker bile çıkaramadan çekip gitti, tırıs tırıs" dedi.
 
ETHEM SANCAK: 365 GÜN NÖBETTEYİZ
 
Sancak, "80 milyon ulus ve 1 milyar 700 milyon ümmet ayakta.  Artık bu yurdu bunlara çiğnetmeyeceğiz, devran değişti. Onlar düşünsün şimdi" dedi