25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

AK Parti seçim aracına saldırı kamerada

Küçükcekmece'de AK Parti seçim otobüsünü taşladığı tespit edilen iki şüpheli gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, saldırı anı ise cep telefonu kamerasına yansıdı.

İHA27 Mart 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:

Olay dün 16.00 sularında Küçükçekmece'ye bağlı Kanarya Mahallesi İstasyon Caddesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, İstasyon Caddesi' de 16 Nisan'da yapılacak olan referandum için sesli yayın yapan seçim aracına bir grup tarafından taşlı saldırı yapıldı. Yapılan saldırı sonucu aracın camları kırılırken içeride bulunan partililer ise kısa süreli panik yaşadı. Bu esnada saldırı anı araçta bulunan bir kişinin cep telefonu kamerasına yansıdı.

Saldırı anı kamerada

Cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde, araç seyir halindeyken bir grubun karşıdan karşıya geçtiği görülüyor. Geçiş esnasında grupta bulunanlar araca saldırıyor. Aracın camları kırılırken, aracın içinde bulunanlar kısa süreli panik yaşıyor.  

 

 

 

Saldırının ardından şüpheliler kaçarken olay yerine gelen polis ekipleri, çalışma başlattı. Çalışma kapsamında araçta bulunanların bilgilerine başvuran ekipler, ardından çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yapılan incelemeler sonucu aracı taşlayan M. B. ve M. M. Y. isimli iki şüpheli tespit edildi. Yapılan tespitler üzerine harekete geçen Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri şüphelileri gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen iki şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.