25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Alaaddin Keykubat’ın hayatı belgesel oldu

‘Alaaddin’ belgeseli tanıtım toplantısı yapıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Bu belgeselle beraber Alaaddin Keykubat’ın bilmediğimiz yönlerini de görmüş olacağız” dedi.

14 Haziran 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Alaaddin Keykubat’ın hayatı belgesel oldu

Belgeselin tanıtım toplantısına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alaaddin Keykubat’ı oynayacak Burak Hakkı ve yönetmen Selman Kayabaşı katıldı. 

ALAADDİN Keykubat’ın hayatını anlatan ‘Alaaddin’ belgeselinin tanıtımı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımıyla yapıldı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, yönetmenliğini Selman Kayabaş’ın yaptığı ve başrolünü Burak Hakkı’nın üstlendiği ‘Alaaddin’ belgesel filminin, bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında, Alanya’yı fetheden Alaaddin Keykubat’ın yaşamının ilçede çekilmesinin kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Keykubat’ın, tarihi kimliğinin dışında önemli devlet adamlarından biri olduğunu dile getiren Çavuşoğlu “Bundan dolayı Alanya’da kurulan devlet üniversitesine Alaaddin Keykubat adını verdik. Ona teşekkürlerimizi sunmak istedik ve isminin Alanya’da bir devlet üniversitesinde yaşamasını istedik. Bu belgeselle beraber Keykubat’ın bilmediğimiz yönlerini de görmüş olacağız” ifadelerini kullandı. 

2019’DA GÖSTERİMDE

Yönetmen Selman Kayabaşı da Osmanlı Devleti’nin kuruluş altyapısını hazırlayan Selçuklu’yu anlatmak istediklerini belirtti. TRT’deki Diriliş Ertuğrul filmiyle bu döneme ilginin arttığını vurgulayan Kayabaşı, “Çekimlerin bir kısmı Alanya’da, bir kısmı İstanbul’da gerçekleştirilecek. Proje bir buçuk iki ayda tamamlanacak. 2019’un başında gösterime girmeye hazır olur.” dedi. Oyuncu Burak Hakkı ise Alaaddin Keykubat’ı ders kitaplarından bildiğini belirterek, “Ne mutlu bana ki böyle bir karakteri canlandırma fırsatı buldum. Bütün yönleriyle anlatmak istediğimiz bir karakter. Sanata verdiği önemle Selçuklu’yu zirveye çıkartıyor. Sinop’ta yaptığı tersanenin ardından ikincisini Alanya’da yapıyor. Alanya’yı ikinci başkent yapıyor.” diye konuştu.