24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Almanya G-20 dönem başkanlığını devraldı

Almanya, 1 Aralık itibarıyla G-20 dönem başkanlığını Çin'den devraldı.

AA1 Aralık 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Almanya G-20 dönem başkanlığını devraldı

Dönem başkanlığını 2017 yılının kasım ayı sonuna kadar yürütecek Almanya'nın sloganı "Birbirine bağlı bir dünyayı şekillendirmek" olarak belirlendi.

Almanya'nın G-20 başkanlığı gündemi, "istikrarın korunması, gelecekteki yaşayabilirliğin geliştirilmesi ve sorumluluk almak" gibi 3 ana temele dayanıyor. Bu bağlamda Almanya, maliye bakanları ile merkez bankası yöneticileri arasındaki görüşmeler için üç ana odağı, "ulusal ekonomilerin dayanıklılığını güçlendirmek, dijitalizasyonu şekillendirmek ve özellikle Afrika'da yatırımı teşvik etmek" olarak belirledi.

ÇİN'İN YAPTIĞI ÇALIŞMALAR

Buna ek olarak, Almanya önceki dönem başkanı olan Çin'in yaptığı çalışmaları da takip edecek.

G-20 ZİRVESİ 7-8 TEMMUZ'DA

Almanya dönem başkanlığındaki G-20 Zirvesi, 7-8 Temmuz 2017'de Hamburg'daki fuar alanında gerçekleştirilecek.

G-20 zirvesine kadar, bireysel G-20 konularını derinlemesine araştırmak için çeşitli bakanlar toplantısı düzenlenecek. Ayrıca, 2017 yılının ocak-mayıs ayları arasında finans, dış ilişkiler, iş ilişkileri, sağlık, tarım ve dijital politika alanlarından sorumlu bakanlar toplanacak.

G-20 HAKKINDA

G-20, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Arjantin, Avustralya, Brezilya, Çin, Endonezya, Fransa, Güney Afrika, Güney Kore, Hindistan, İngiltere, İtalya, Japonya, Kanada, Meksika, Rusya, Suudi Arabistan, Türkiye ve Avrupa Birliği Komisyonu’ndan oluşuyor. Küresel nüfusun yaklaşık üçte ikisi G-20 üye ülkelerinde yaşıyor.

G-20 Zirvesi, 7-8 Temmuz 2017'de Hamburg’da gerçekleştirilecek