19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Amatör lig maçında kavga: 22 yaralı

Tunceli’de oynanan amatör lig maçında çıkan olaylarda aralarında 1 polis, kulüp yöneticileri ve futbolcuların da bulunduğu 22 kişi yaralandı.

ZEKİ DURSUN25 Şubat 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Amatör lig maçında kavga: 22 yaralı
Bölgesel Amatör Lig (BAL) ikinci grupta mücadele eden Dersimspor ile Bingöl Genç Muratspor karşılaşmasında çıkan olaylarda aralarında 1 polis, kulüp yöneticileri ve futbolcuların da bulunduğu 22 kişi yaralandı.

Tunceli Atatürk Stadyumu’nda dün saat 12:30’da başlayan karşılaşmanın 86. dakikasında 1-0 yenik durumda olan Dersimspor’un penaltı kazanması üzerine Bingöl Genç Muratsporlu oyuncular hakemin kararına tepki gösterdi. Dersimspor’un penaltı kullanması esnasında da itirazlarını sürdüren Genç Muratsporlu 5 oyuncuya hakem tarafından kırmızı kart gösterilmesi üzerine sahada gerginlik yaşandı. Sahadaki gerginlik tribünlere de sıçradı.

Her iki takımın taraftarları arasında sözlü başlayan sataşma daha sonra taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Her iki takım taraftarının sahaya inmesi üzerine güvenlik güçleri müdahalede bulundu. Saha dışına da sıçrayan olaylarda, taş ve sopalar kullanıldı. Meydana gelen olaylarda aralarında 1 polis, kulüp yöneticileri ile futbolcuların da bulunduğu 22 kişi yaralandı. İlk müdahaleleri sağlık ekipleri tarafından saha içinde yapılan yaralılar daha sonra ambulanslarla Tunceli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olaylar nedeniyle Bingöl Genç Muratsporlu oyuncu ve taraftarlar polis eşliğinde bir süre Atatürk Kapalı

Spor Salonu’nda bekletildi. Durumun sakinleşmesi üzerine rakip takımın futbolcu ve taraftarları polis eskortu eşliğinde salondan çıkarıldı.

Çıkan olaylarda elinden yaralanan Dersimspor Kulüp Başkanı Oktay Hüseyin Can, olaylardan Genç Muratsporlu yönetici ve taraftarları sorumlu tutarak, “Olayların çıkmasından Bingöl Muratsporlu taraftarlar sorumlu. Onlar bizim seyircilerimize taşla saldırdı. Olay sahaya sıçradı. Hakemin penaltı vermesini Genç Murat yönetimi ve seyircisi sindiremedi. Ben araya girdim Genç Muratsporlu taraftarların ellerindeki sopalarla darbe aldım.

Olayları tasvip etmiyoruz. Genç Muratspor olayı çıkardı. Taraftarımız kapalı tribündeydi onlar açık tribündeydi oradan taş attılar taraftarımıza. Bira şişeleri, bıçak ve sopa kullandılar. Yöneticimize bıçakla saldırıldı. Bunu kendi gözlerimle gördüm” dedi.

Çıkan olaylar nedeniyle maç tatil edilirken, yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.