24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Sezgin Tanrıkulu kimdir son dakika haberleri! TCK Anayasa 301. maddesi nedir?

Anayasanın 301. Maddesi vatandaşlar tarafından merakla aranmaya başladı. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında sosyal paylaşım sitesinden yaptığı yorum sonrasında soruşturma başlatıldı. Bu soruşturma da TCK’nın 301. Maddesi gereceğince açıldı. Sezgin Tanrıkulu kimdir ne dedi sorularının cevapları merak ediliyor. Savcılık SİHA açıklaması için TCK 301'den işlem yapacak. Terör örgütü PKK'nın hamisi HDP ile ittifak arayışına giren CHP'yi rahatsız eden İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ve İnsansız Hava Aracı (İHA) raporuna ulaşıldı. TCK 301 nedir, siha nedir sorusunun cevabı ve detaylar haberimiz içerisinde sizlerle.

10 Eylül 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Sezgin Tanrıkulu kimdir son dakika haberleri! TCK Anayasa 301. maddesi nedir?

Anayasa TCK 301. Madde nedir, Sezgin Tanrıkulu kimdir sorularının cevabı yaşanan olayların ardından araştırılıyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında soruşturma başlatıldı. Bunun nedeninin Tanrıkulu’nun sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden SİHA'lara ilişkin paylaşımlarının olduğu açıklandı. Savcılık SİHA açıklaması için TCK 301'den işlem yapacak. Türk Ceza Kanunu’nun 301. Maddesinde Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılamanın ardından kişiye verilecek olan cezaların ne olacağının tanımı yapılıyor. Yasaya göre Türklüğü, Cumhuriyeti veya Türkiye Büyük Millet Meclisini alenen aşağılayan kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Terör örgütü PKK'nın hamisi HDP ile ittifak arayışına giren CHP'yi rahatsız eden İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ve İnsansız Hava Aracı (İHA) raporuna ulaşıldı. Siha nedir sorusunun cevabına ve yaşanan gelişmelere haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz. 

SİHA RAPORU YAYINLANDI

Terör örgütü PKK'nın hamisi HDP ile ittifak arayışına giren CHP'yi rahatsız eden İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ve İnsansız Hava Aracı (İHA) raporuna ulaşıldı.

Rapordan çarpıcı detaylar şöyle:

OPERASYONLARDA ŞEHİT VERMİYORUZ: SİHA/İHA'ların desteği ile başlatılan ve icra edilen operasyonlarda teröristler havadan kontrol altında tutulduğu için hareket etme ve yer değiştirme imkanları olmuyor. Bulundukları yerde hem havadan hem karadan kuşatma altına alınan teröristler kaçma imkanı bulunamadığı için etkisiz hale getiriliyor. Başarılı operasyonlara imza atan güvenlik güçleri ise şehit vermeden operasyonu tamamlıyor. Büyük zayiat veren örgütte terörist sayısı azaldı. Kırsalda bulunan 2 bin civarındaki teröristten 550'si SİHA ve İHA'lar tarafından etkisiz hale getirildi. Hareket kabiliyetleri azalan ve moral bozukluğu içine düşen teröristler grup halinde hareket edemiyor, kırsal kesimde barınma alanları daraldığı için de beslenme zorluğu çekiyorlar.

KÖKLERİ KAZINDI: Güneydoğu'da ve Doğu'da Çemçe/Madur, Tendürek, Yayladere, Şenyayla, Muş-Varto- Bulanık bölgelerindeki teröristler tamamen yok edilirken, örgütün lider kadroları da sorgulanır hale geldi. Güvenlik zafiyetinden dolayı eylem kabiliyetini yitiren ve güçleri kırılan teröristler örgüt içinde ölüm korkusu yaşıyor. Terör işbirlikçileri de "Biz de vuruluruz korkusu" ile bu teröristlere destek vermiyor. İHA ve SİHA'ların devreye girmesi güvenlik güçlerinin kullandığı destek silahlarının etkinliğini arttırdı. Kış aylarında bile SİHA ve İHA'lar teröristlerin korkulu rüyası haline geldi. Kırsalda bulunan teröristler takviye isteyemezken, böyle bir talep ulaşsa bile örgüt bunu yerine getiremiyor. SİHA ve İHA'lar bölücü terör örgütüne katılımların azalmasında etkili olurken, teröristlerin de güvenlik güçlerine teslim olma içgüdüsünü artırıyor. Her geçen gün kan kaybına uğrayan bölücü terör örgütü PKK, yaralı teröristlerini tedavi etme imkanı bulamıyor.

CHP NEDEN RAHATSIZ: CHP Doğu ve Güneydoğu'da yapılan seçimlerde bugüne kadar hiçbir varlık gösteremedi. Önümüzdeki 2019 seçimlerinde bölge halkından oy almak isteyen CHP, PKK destekçisi HDP ile ittifak arayışına girdi. CHP, güvenlik güçlerinin yürüttüğü terörle mücadeleye gölge düşürmenin yollarını arıyor. CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun SİHA ve İHA'larla ilgili "Masum insanları öldürüyor" yalanı da bundan kaynaklanıyor.

 

BÜLENT TURAN'DAN AÇIKLAMA

Asıl meselenin, Sezgin Tanrıkulu'nun yaptığından öte CHP yönetiminin buna sessiz kalmış olması olduğunu vurgulayan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, şöyle devam etti:
 
"Mesele, CHP Genel Başkanı'nın buna sessiz kalmış olması. AK Parti'de yanlış yapan bir vekil olduğu zaman bununla ilgili anında disiplin müessesesi uygulanır. Anında genel başkan uyarı görevini yapar. Kurumsal duruştur aslolan. Bireysel hatalar yapılabilir ama kurumun ne yaptığı önemlidir. Burada görüyoruz ki Sezgin Tanrıkulu terörle ilgili Türkiye'nin mücadelesini zaafa uğratacak, psikolojisini bozacak ifadeler kullanmasına rağmen, üzerinden bu kadar gün geçmesine rağmen hala ağzını açmayan genel başkanın tavrıdır tartışılması gereken." 

 

TCK 301 NEDİR?

MADDE 301. - (1) Türklüğü, Cumhuriyeti veya Türkiye Büyük Millet Meclisini alenen aşağılayan kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini, Devletin yargı organlarını, askerî veya emniyet teşkilatını alenen aşağılayan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(3) Türklüğü aşağılamanın yabancı bir ülkede bir Türk vatandaşı tarafından işlenmesi hâlinde, verilecek ceza üçte bir oranında artırılır.

(4) Eleştiri amacıyla yapılan düşünce açıklamaları suç oluşturmaz.

 

SİHA NEDİR?

İHA'lar (İnsansız Hava Aracı) uçtukları bölgede eylem hazırlığındaki teröristleri tespit ediyor ardından SİHA'lar (Silahlı İnsansız Hava Aracı) o teröristleri vuruyor.
 
İHA'lar da SİHA'lar da pratik biçimde havada uzun süre kalabiliyor, yerli üretim olması nedeniyle de hava sahamızda İHA ve SİHA'nın hiç uçmadığı bir zaman dilimi bulunmuyor.
 
 
SEZGİN TANRIKULU NE DEDİ?

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, SİHA'ları (silahlı insansız hava aracı) eleştirerek rahatsızlığını dile getiren CHP'li Tanrıkulu, bugün de iftiralarına devam etti. CHP'li Tanrıkulu, terör operasyonlarında PKK'ya göz açtırmayan ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirilmesine yardımcı olan silahlı insansız hava araclarının sivilleri vurduğu iftirasında bulundu.

Tanrıkulu, Twitter'dan yaptığı skandal açıklamasında "BAYRAKTAR adlı Silahlı İnsansız Hava Araçları sivil yurttaşları vurdu, öldürdü.Bütün alçaklığınıza rağmen bunu teşhir etmeye devam edeceğim" dedi.

Yaptığı yalan açıklamalara ilişkin hiç bir delil belge gösteremeyen, terör örgütü PKK ve siyasi ayağı HDP'nin algı operasyonuna destek veren CHP'li Tanrıkulu'na vatandaşlar büyük tepki gösterdi.