23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Ankara'da seçim heyecanı sona erdi

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği için iki ayrı oy pusulası ve sandık kurulacak. Milletvekilliği seçimi oy pusulalarında, parti ittifakları özel olarak belirtilecek. Ankara 1.bölgede 1.401.842, 2.bölgede 1.185.218 ve 3. bölgede 1.317.525 kayıtlı seçmen toplam 11.292 sandıkta oy kullanacak. Ankara seçim sonuçlarına göre Ankara’dan 36 milletvekili çıkacak. İşte, 24 Haziran Ankara seçim sonuçları.

22 Haziran 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:

ANKARA SEÇİM SONUÇLARI (24 HAZİRAN 2018)

 

 

ANKARA SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

TÜRKİYE GENELİ SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

NEREDE OY KULLANACAĞIM?

Seçmenler, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) resmi internet sitesinden nerede, hangi sandıkta oy kullanabileceklerini görebiliyor. Oy vermek için seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak. Bu kural cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması halinde de geçerli olacak.

GÖTÜRÜLMESİ GEREKEN BELGELER

Seçmenler, üzerinde Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası bulunan, resimli, kimliği ortaya koyan belgelerden biriyle oy kullanabilecek.

Sandık kurulu görevlisi, seçmenin kimliğini kontrol edecek, kimlik tespitinin ardından, birleşik oy pusulası, zarf ve mührü seçmene verecek. Seçmen oyunu kabinde kullanacak.

GÖRÜNTÜ ALMAK YASAK

Cep telefonu, fotoğraf makinası ile oy kullanırken görüntü kaydetmek yasak. Görüntü kaydeden veya haberleşme sağlayan cihazlarla oy verme kabinine girilmesine müsaade edilmeyecek. Sandık kuruluna teslim edilecek cihazlar, oy verme işleminin ardından seçmene iade edilecek.