26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Antalya'da heyelan nedeniyle 9 ev boşaltıldı

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Büyükalan Mahallesi'nde geçen hafta toprak kayması yaşanan bölgedeki 9 evin daha tedbir amaçlı boşaltılması kararı alındı.

20 Mart 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Antalya'da heyelan nedeniyle 9 ev boşaltıldı

Kumluca Kaymakamı Polat Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen hafta heyelan meydana gelen bölgede gözlem ve yapılacak işlerle ilgili çalışmaların devam ettiğini, ilk güne göre olmasa da bölgede heyelanın kısmen sürdüğünü söyledi.

Heyelan bölgesinde risk taşımaları nedeniyle ihtiyaten 9 evin daha boşaltılması kararı aldıklarını ifade eden Kara, şöyle konuştu: "Evleri hasar gören vatandaşlarımız için AFAD tarafından gönderilen çadırları kurulmuştu. Bu vatandaşlarımız için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızdan yiyecek yardımı yapıldı ve devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz ile bölgede yaptığımız incelemede, evleri hasar gören vatandaşlarımız için konteyner kurulacak. Bunun için ormandan güvenli bir bölge tahsis edildi."

Hasar gören evlerin bazılarının yazlık olarak kullanıldığını ve bu nedenle heyelan sırasında evlerde kimse olmadığını aktaran Kara, ilk etapta Büyükşehir Belediyesince 6 adet konteyner gönderileceğini bildirdi.

Geçen hafta Kumluca'ya bağlı Büyükalan Mahallesi'nde yaşanan heyelan nedeniyle 8 ev yıkılmış, 8 ev de tedbir amacıyla boşaltılmıştı.