19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Ara Güler: Cumhurbaşkanı Erdoğan gibisi gelmedi

Dünyaca ünlü foto muhabiri Ara Güler Cumhurbaşkanı Erdoğan için çok önemli sözler söyledi.

AA13 Ocak 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Ara Güler: Cumhurbaşkanı Erdoğan gibisi gelmedi
Üsküdar Belediyesi tarafından "Foto Muhabiri Ara  Güler'e Vefa Gecesi" düzenlendi. 
 
Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda  konuşan Ara Güler, dünyada en mühim bilginin tarih olduğunu, çünkü ancak tarih  ile geçmişin öğrenilebileceğini söyledi.
 
OSMANLI'DAN GELİYORUZ DEVLETİZ DEVLET
 
Amerikalı bir gazetecinin yanında yetiştiğini dile getiren Güler,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarını çekmesine ilişkin, "Bir gün  bir yere gittik. Bir şey alıyordum. Orada bana yakın oldu. Bir süre evine gittim.  Resimlerini çektim. Bugün de gelir diye düşündüm, gelmedi. Bugüne kadar kaç  cumhurbaşkanı geçti bizden, 20 tane, 30 tane geçti. Bir tanesi de kafa tutmadı ya  kimseye. Yani onun o tarafı hoşuma gidiyor. Niye çekinsin ki biz devletiz be,  Osmanlı'dan geliyoruz biz. Uygur yazılarını Moğolistan'da çektim. Bütün bunlar  var. Onların nesi var? Zavallı Amerika'nın nesi var?" dedi.
 
ERDOĞAN GİBİSİ GELMEDİ
 
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Biz büyük hikayeleri, masalları, destanları olan bir milletiz ama bugün hikaye anlatmayı unuttuk" dedi. Ara Güler ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bahsederek 'Bugüne kadar kaç cumhurbaşkanı geçti bizden, bir tanesi de kafa tutmadı ya kimseye. Yani onun o tarafı hoşuma gidiyor. Niye çekinsin ki? Biz devletiz be, Osmanlı'dan geliyoruz biz. Uygur yazılarını Moğolistan'da çektim. Bütün bunlar var. Onların nesi var? Zavallı Amerika'nın nesi var?" diye konuştu.