23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Arefe günü resmi tatil mi

Özellikle bu yıl Kurban Bayramı'nın hafta içine denk gelmesi sebebiyle memurlara 9 gün tatil imkanı gündeme geldi. Bu sene Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olarak gerçekleşmesi bekleniyor. Yani memurlar ve çalışanlar için arefe günü resmi tatil olacak. Haftasonunu da birleştirenler tatilini 9 gün yapmış olacaklar. Konuyla ilgili resmi olarak açıklama geldiğinde haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz.

19 Ağustos 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Arefe günü resmi tatil mi

2018 KURBAN BAYRAMI ARİFESİNDE BANKALAR ÇALIŞIYOR MU?

20 Ağustos 2018 Pazartesi günü Kurban Bayramı Arifesi olacak ve bayram boyunca kapalı olan resmi kurumların büyük bir bölümü arefe günü öğlene kadar açık olacak. Bankalarda işi olan vatandaşlar saat 12:30’a kadar diledikleri işlemleri gerçekleştirebilecek. 20 Ağustos Pazartesi günü sat 12:30’da kapanacak olan bankalar 27 Ağustos 2018 Pazartesi gününe dek kapalı olacak.

 

BANKALAR NE ZAMAN KAPANACAK?

17 Ağustos itibarı ile bayram tatili başlıyor.  9 günlük bayram tatili vatandaşların yazın yapacakları son tatil olacak. 17 Ağustos Cuma gününden başlayacak olan tatil nedeniyle Cuma günü iş saati çıkışı 17:30'dan itibaren bankalar kapanacak. Bugünden vatandaşlar 27 Ağustos pazartesi gününe kadarişlem yapamayacak. Ancak Bankamatikler hizmet verecek. Kartla işlem yapmak isteyenler açılışa kadar bu imkandan faydalanabilirler.

 

 

AREFE GÜNÜ KAPALI MI?

Kurban Bayramının gelmesi ile birlikte vatandaşlar arefe günü devlet daireleri açık olacak mı sorusuna yanıt aramaya başladı. Bayram tatilinin resmi tatil olması sebebiyle bankalar, PTT, vergi daireleri, noterler kapalı olacak.