19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Artvin seçim sonuçları açıklandı

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği için iki ayrı oy pusulası ve sandık kurulacak. Milletvekilliği seçimi oy pusulalarında, parti ittifakları özel olarak belirtilecek. Artvin’de 131.275 kayıtlı seçmen toplam 631 sandıkta oy kullanacak. Artvin seçim sonuçlarına göre Artvin’den 2 milletvekili çıkacak. İşte, 24 Haziran Artvin seçim sonuçları.

22 Haziran 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:

ARTVİN SEÇİM SONUÇLARI (24 HAZİRAN 2018)

 

ARTVİN SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

TÜRKİYE GENELİ SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

OY NASIL KULLANILIR?

Oy pusulasına basılacak mührün tercih edilen alanın dışına taşmaması gerekiyor. Birleşik oy pusulasında tercih edilen alana “EVET” veya “TERCİH” mührü basılacak.

İttifak alanı içerisinde mührün sadece bir siyasi partinin alanına basılması durumunda, oy pusulası geçerli sayılacak ve oy, basılan partinin oyu olarak kabul edilecek.

Başka bir siyasi parti veya ittifak alanı dışına taşırmadan, siyasi parti ittifak alanına birden fazla mühür basılması halinde oy pusulası yine geçersiz kılınmayacak ve bu oy ittifakın oyu sayılacak.

Oy pusulasına, “TERCİH” veya “EVET” dışında bir işaret konulması veya bir yerine imza atılması halinde oy geçersiz sayılacak.

Seçmen oy kabininden çıkmadan kimse oraya giremeyecek. Ancak oy pusulasını hazırlamak için makul sürenin aşılması durumda ise kurul başkanı tarafından uyarılacak. Uyarıya rağmen oy kabininden çıkmayan seçmene müdahale edilebilecek.

Cumhurbaşkanı ve milletvekillerine yönelik iki ayrı tercihi seçmen, tek bir zarfa koyarak sandığa atacak. Zarfa birleşik oy pusulasından başka bir şey konulmayacak.

Seçmene hata veya başka bir nedenden ötürü ikinci bir oy pusulası verilmeyecek.

Oy kullandıktan sonra seçmen listesindeki isminizin karşısınıza oy kullandığınıza dair imza atılacak.