16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Aydın’a İslam Dünyası’ndan Yılın Eğitimcisi ödülü

İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, yükseköğretim alanındaki çalışmalarından dolayı İslam Dünyasının En İyileri ödülüne layık görüldü.

23 Ekim 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Aydın’a İslam Dünyası’ndan Yılın Eğitimcisi ödülü

İslam İşbirliği Teşkilatı (Organization of Islamic Cooperation) işbirliği ile her yıl verilen “İslam Dünyasının En İyileri” (Jewels of the Muslim World) ödülünün bu yılki sahibi İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın oldu. İslam dünyasında yükseköğretim alanındaki çalışmalarından dolayı seçilen  Dr. Aydın Türkiye adına bu ödülü alan ilk isim oldu. Malezya Putra WorLd Trade Center Kuala Lumpur’da gerçekleşen ödül töreninde şu ifadelere yer verildi. “Dr. Mustafa Aydın, İslam dünyasına değerli katkılarınızdan dolayı saygımızın bir göstergesi olarak bu ödüle layık görüldünüz. Özellikle İslam dünyasında enerjiniz bir fark yaratmakta ve insanların hayatlarında pozitif bir etki oluşturmaktadır. Eğitim ve iş alanlarındaki başarılarınızı kutlamak için sizlere ‘İslam Dünyasının En İyileri’ ödülünü takdim etmekten gurur duymaktayız.

GENÇ NESİLE İLHAM KAYNAĞI

İslam Dünyasının En İyileri ödülü Müslüman ülkeler arasındaki ekonomik ve sosyal bağlarını güçlendirmede ve  dünyanın geri kalan kısmındaki yapıcı anlayışı arttırmaktaki çabalarından dolayı önde gelen sanayici ve topluluk liderlerini belirleyici veolarak görülüyor. Ödül genç nesile ilham kaynağı olması açısından önemli.” Avrasya Üniversiteler Birliği  ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Eğitim Ekonomisi İş Konseyi Başkanı görevlerinde bulunan Aydın, başta İslam dünyası olmak üzere katıldığı her çalışmada ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda barış ve istikrarın ancak eğitim ile mümkün olduğunu vurgulaması, ‘eğitim diplomasisi’ kavramını literatüre kazandırmasıyla öne çıkıyor.