18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

MHP Genel Başkanı Bahçeli: TBMM milletin ana ve çatı karargahıdır

MHP Genel Başkanı Bahçeli, 'TBMM, egemenliğin birleşip billurlaştığı, somutlaşıp tecelli ettiği milletin ana ve çatı karargahıdır.' dedi.

AA1 Ekim 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
MHP Genel Başkanı Bahçeli: TBMM milletin ana ve çatı karargahıdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter'daki hesabından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Bağrı ateşler içinde yanan bir vatan düşünün; o Türk vatanıdır. Bu ateşi inanç ve iradesiyle söndüren bir Meclis tasavvur edin; o TBMM'dir." paylaşımında bulunan Bahçeli, şunları kaydetti:

"Gazi Meclis 15 Temmuz hain darbe girişiminde 7 kez bombalanmıştır. Ve de ikinci defa gaziliğini tescil ettirmiş, düşman akınına direnmiştir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. TBMM, egemenliğin birleşip billurlaştığı, somutlaşıp tecelli ettiği milletin ana ve çatı karargahıdır. Yeni yasama yılının ülkemize, milletimize, siyasi partilerimize, Türk demokrasisine hayırlı, uğurlu olmasını Allah'tan niyaz ediyorum."

"Yeni konumuz Lozan"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, değerlendirmesinde, "Yeni konumuz Lozan, zafer mi hezimet mi olduğunu tartışıyoruz. İşi gücü bıraktık, her şeyi hallettik; 93 yıl sonra bu sorulara cevap arıyoruz…" ifadelerine yer verdi.

Kendisine "Cumhurbaşkanının Lozan değerlendirmesine bir şey demeyecek misiniz?" şeklinde sorular yöneltildiğini belirten Bahçeli, şöyle devam etti:

"Lozan Antlaşması, Türk zaferini hukuken teyit eden, uluslararası topluma çetin müzakerelerle kabul ettiren zorlu bir sürecin mükafatıdır. Elbette Lozan sayesinde bağımsız olmadık, ancak kurtuluş yıllarında Türk milletinin tarihi dirilişini yedi düvelin alnına Lozan'da kazıdık.