20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Bakan Çavuşoğlu: CHP'nin içinde DHKP-C'li, PKK sempatizanı var

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu 'CHP'nin içinde DHKP-C'li, PKK sempatizanı var' dedi.

AA11 Ağustos 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Bakan Çavuşoğlu: CHP'nin içinde DHKP-C'li, PKK sempatizanı var

Bakan Çavuşoğlu, Alanya Kaymakamlığı ziyareti öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

- "CHP'nin içinde DHKP-C'li, PKK sempatizanı var"

Almanya'dan her yıl 5 milyonun üzerinde kişinin Türkiye'ye tatil için geldiğini, ticaret ve yatırım için geldiğini kaydeden Çavuşoğlu, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu, uluslararası hukuka, evrensel hukuka saygılı bir ülke olduğunu vurguladı.

Söz konusu milletvekilinin de kendi parlamentosu gönderirse NATO marjında ziyaretini yaparak, dönebileceğini anlatan Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, şunları söyledi:

Ama şu bir gerçek ki Almanya parlamentosunda PKK'ya destek veren milletvekilleri var. PKK'nın terör listesinden çıkması için çaba sarf eden milletvekilleri var ve bunlar da genellikle sol partilerdir. Yani Almanya'daki Yeşil Partisi, sosyal demokrat partiden aşırı uçtan olanlar var. Nasıl bizim CHP'nin içinde DHKP-C'li, PKK sempatizanı milletvekilleri var. Aynı şekilde orada da sosyal demokrat içinde uç oluyor. Tabii CHP'nin içindekiler ön seçimle oralara geldiler. Bunlar var. Bunları daha önce söylediğimizde tepki gösteriyorlar ama bu doğru. Bu tür milletvekilleri Almanya'da da var.

Avrupa'da ciddi bir tartışma bulunduğunu, bu tartışmalar neticesinde AB normları oluşabileceğini ifade eden Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Yani PKK gibi terör örgütlerinin sembolleri olan o paçavraların gösterilmesi, DEAŞ'e de izin veriliyor ve bunlarla gösteri yapılmaması konusunda bir norm oluşabilir. Hatta bir hukuki süreç de başlayabilir. Bununla ilgili AB'den bize özellikle üst düzey yöneticilerden komiserlerden bilgi aktarıldı. Bu tür terör örgütlerine demokrasinin beşiği diye iddialı bir şekilde ortaya çıkan Avrupa'nın artık mesafe koyması gerekiyor. Bunlara destek vermemesi gerekiyor."

- Kuzey Kore ve ABD arasındaki gerginlik

Son 16 yılda dünyada bir çok sıkıntıyla karşı karşıya kaldıklarını belirten Çavuşoğlu, Türkiye'nin kendi bölgesinde, kuzeyde, güneyde ve doğuda ciddi sıkıntılar olduğunu, Yunanistan gibi bir ülkenin ekonomisinin çöktüğünü anımsattı.

Küreselleşme nedeniyle dünyanın bir ucundaki gelişmenin tüm dünyayı etkileyebildiğini anlatan Çavuşoğlu, Kuzey Kore ve ABD arasındaki gerginliğin de tüm dünyayı etkilediğini, ekonomik anlamda etkilenilmemesi için Türkiye'nin her türlü tedbiri aldığını kaydetti.

Bakan Çavuşoğlu, "Bu bakımdan ciddi bir sıkıntı olmaz, ama esas bu konunun kendisi ciddi bir sıkıntı. Bu başka şeye benzemez. Nükleer silahlarla restleşme çocuk oyuncağı değildir. Bir an önce bu ülkelerin aklıselim bir şekilde hareket etmesi gerekiyor. Kuzey Kore'nin bu tür denemelerini şiddetle kınıyoruz. Birleşmiş Milletler'in aldığı kararları da destekliyoruz. Kuzey Kore Dışişleri Bakanı ile Filipinler'de ayaküstü birkaç dakika sohbet etme imkanı bulduk. Dostane tavsiyelerimizi kendilerine söyledik. Bu gerginliğin kimseye faydası yok. Kendilerine de faydası yok." diye konuştu.

- Kurban Bayramı tatili

Gazetecilerin Kurban Bayramı tatiline ilişkin sorusuna da Bakan Çavuşoğlu, konunun önümüzdeki salı günü gerçekleştirilecek Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınacağını bildirdi.

Bakan Çavuşoğlu, Alanya'da koruyucu ailesi tarafından kriterlere uygun bakılmadığı gerekçesiyle Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna alınan 8 yaşındaki Ö'ye ilişkin soruya ise konunun basına yansımasının ardından duyarlılık gösterdiklerini belirtti.

Konuya bütün Türkiye'nin duyarlılıkla yaklaştığına işaret eden Çavuşoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın inisiyatifte bulunarak Alanya'ya uzmanlar gönderdiğini aktardı.

Çocuk ve bakıcılığını yapan aile ile de görüşmeler yapıldığını bildiren Çavuşoğlu, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı incelemelerin sonunda kararını verir. 'Çocuğu aileye mi verecek, çocuğun devlet kurumlarında kalmasına mı karar verecek ya da başka bir aileye mi verecek?' tüm değerlendirmeler ve ortaya konulan kriterler çerçevesinde bir karar verilecektir." değerlendirmesinde bulundu.